Η οργή του Asura αψηφά το χώρο και το χρόνο

Το Asura’s Wrath αποτελεί προϊόν της συνεργασίας, μεταξύ της CyberConnect2 (δημιουργός των σειρών .hack και Naruto: Ultimate Ninja) και της Capcom. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης με μεγάλη έμφαση στην αφήγηση της ιστορίας, η οποία είναι επηρεασμένη από την ασιατική μυθολογία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Capcom αντλεί στοιχεία από το συγκεκριμένο τομέα, αλλά όσοι περίμεναν έναν τίτλο στα πρότυπα της σειράς Onimusha, μάλλον θα απογοητευτούν.
Εδώ πρόκειται για μια δημιουργία, που δύσκολα μπορείς να την κατατάξεις σε μια κατηγορία. Η όλη παρουσίαση και εξέλιξη του σεναρίου, βασίζεται σε πανέμορφα cutscenes, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι παρακολουθείτε ένα ιαπωνικό anime. Ανάμεσα στα διάφορα επεισόδια, αναλαμβάνετε το ρόλο του Asura, εξαπολύοντας την οργή του σε ότι κινείται. Αυτή η ανάμειξη story telling και δράσης προσφέρει μια ικανοποιητική και πρωτοποριακή εμπειρία, όμως απογοητεύει το γεγονός πως πιο πολύ ώρα διαρκούν τα βίντεο από το gameplay κομμάτι.
Σενάριο
Το σενάριο βασίζεται κατά κύριο λόγο στην Ινδουιστική και Βουδιστική μυθολογία, ενώ εισάγονται διάφορα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Ο Asura και οι υπόλοιποι κύριοι χαρακτήρες παρουσιάζουν πολλές ομοιότητές με τους Asura του βουδισμού, οι οποίοι ήταν ημίθεοι, εξαρτημένοι από ανθρώπινα πάθη όπως απληστία, οργή, οκνηρία, ματαιοδοξία, περηφάνια, λαγνεία. Εάν μάλιστα αποφασίσετε να «ψαχτείτε» λίγο παραπάνω, θα παρατηρήσετε και άλλα κοινά στοιχεία με τις παραπάνω μυθολογίες όπως τα έξι χέρια του κεντρικού ήρωα, η κόλαση που ονομάζεται Naraka, ο κεντρικός «κακός» που θυμίζει τον θεό του κεραυνού Indra κ.α.
Η ιστορία εξελίσσετε σε κάποιο εναλλακτικό μέλλον της γης, με την τεχνολογία να έχει εξελιχτεί σημαντικά. Οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά ώσπου εμφανίζονται οι Gohma, μια φυλή από τερατώδη πλάσματα με αρχηγό τους, τον Vlitra (το όνομα θυμίζει τον Vritra, ορκισμένο εχθρό του θεού Indra στην ινδουιστική παράδοση). Προστάτες της ανθρωπότητας και του πολιτισμού είναι οι οχτώ ημίθεοι Guardian Generals, οι οποίοι ακούν τις προσευχές του απλού κόσμου και αναλαμβάνουν να πολεμήσουν ενάντια στους Gohma. Ένας από αυτούς τους ημίθεους, είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής Asura.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου