Resident Evil: Operation Raccoon City

Μετά το, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο Resident Evil 5, η Capcom έχει την συνήθεια να κυκλοφορεί διαρκώς νέες εκδόσεις της δημοφιλούς σειράς. Ενώ λοιπόν περιμένουμε το Resident Evil 6 τον φετινό Νοέμβριο, έχουμε απ’ τη μία δύο Resident Evil για το 3DS μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών και τώρα το Operation Racoon City, ένα spin-off που τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα Resident Evil 2 και Resident Evil 3: Nemesis.
Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το σκεπτικό της Capcom και να απαντήσει στο ερώτημα “Γιατί τόσα πολλά Resident Evil;”. Το θετικό είναι ότι οι εκατοντάδες developers που έχει στο δυναμικό της η Ιαπωνική εταιρεία έχουν διαρκώς δουλειά. Το ίδιο και οι συνεργαζόμενες εταιρείες. Το αρνητικό όμως είναι ότι όποιος αφελής δοκιμάσει ένα νέο Resident Evil, χωρίς να γνωρίζει ότι δεν αποτελεί επίσημη συνέχεια της σειράς, δεν θα ξέρει τι θα του ξημερώσει.
Συνήθως τα περισσότερα spin-offs της σειράς κυκλοφορούν για μια συγκεκριμένη κονσόλα, όπως τα δύο RE του 3DS ή τα The Darkside Chronicles και The Umbrella Chronicles του Wii. Υπήρξε βέβαια και multiplatform spin-off όπως το Resident Evil: Code Veronica X, για Dreamcast, PS2 και Gamecube. Ε λοιπόν αυτή της την συνήθεια η Capcom είπε να την επαναλάβει με το Resident Evil: Operation Raccoon City. Μόνο που τώρα είπε να πειραματιστεί λίγο περισσότερο. Ανέθεσε το development στην Slant Six Games, δημιουργό των πιο…αποτυχημένων SOCOM για τις κονσόλες της Sony και «μεταμόρφωσε» προσωρινά ένα αγαπημένο Survival Horror σε καθαρά Action Shooter. Δεν μας έφταναν τα πειραματόζωα της Umbrella Corporation, τώρα θα γίνουμε κι εμείς οι ίδιοι.
Άλλο ένα ξέσπασμα από ζόμπι
Η σκηνοθετική παρουσίαση του παιχνιδιού πρέπει να διδάσκεται στα παραδείγματα προς αποφυγή, του πως δεν πρέπει να στήνεις ένα video game. Χωρίς την παραμικρή στοιχειώδη εισαγωγή μέσω κάποιων cutscenes που να εξηγούν έστω τα βασικά της Raccoon City και τον ρόλο σας, η δράση ξεκινάει απευθείας από το υπόγειο εργαστήριο της πόλης. Εκεί σας δίνεται να καταλάβετε από τα συμφραζόμενα ότι είστε μέλος της Delta team, μιας μισθοφορικής ομάδας ασφαλείας της Umbrella Corporation. Στόχος σας είναι να σταματήσετε τον μανιακό επιστήμονα Dr. Birkin απ’ το να παραδώσει τον T-Virus στον Αμερικανικό στρατό και να ανακτήσει τον G-virus. Βέβαια, όπως μας έχει διδάξει η μέχρι τώρα ιστορία, ο T-virus εξαπλώνεται (αυτό έλειπε) και οι πολίτες της Raccoon City μετατρέπονται σε ζόμπι.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου