Silent Hill: Downpour στο περίμενε...

Η σειρά Silent Hill αποτελεί μία από τις μακροβιότερες στο χώρο των video games, κλείνοντας φέτος 13 χρόνια ζωής. Το πρώτο μέρος της, εισήγαγε το στοιχείο του ψυχολογικού τρόμου στα Survival Horror, απομακρύνοντάς παράλληλα τις επιρροές των ζόμπι b-movies, οι οποίες αποτέλεσαν πρωταρχική πηγή έμπνευσης για τίτλους παρόμοιου ύφους, όπως το Resident Evil.
Μετά το Silent Hill 4: The Room παρατηρήθηκε μια σταθερή μείωση της απήχησης της σειράς, με reviewers και κοινό να έχουν διχασμένες απόψεις όσον αφορά την ποιότητα των τριών επομένων κυκλοφοριών. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που άλλαξε o developer (αναφερόμαστε στην Team Silent δημιουργό των τεσσάρων επεισοδίων) δεν βρέθηκε αντάξιος διάδοχός της. Τόσο η Climax Studios όσο και η Double Helix Games κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες, άλλα δεν κατάφεραν να δώσουν στη σειρά την αίγλη του παρελθόντος.
Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο όγδοο μέρος της σειράς, το Silent Hill: Downpour. H Konami φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό, καθώς για άλλη μια φορά παραδίδει τα κλειδιά ενός εκ των μεγαλυτέρων σειρών της σε μια άπειρη εταιρία. Πρόκειται για την τσέχικη Vatra Games, η οποία έχει στο ενεργητικό της μόλις μια κυκλοφορία, (μάλιστα δεν απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές), το Rush n’ Attack: Ex-Patriot. Ίσως οι Ιάπωνες να μην έχουν φέτος τις προσδοκίες που είχαν το 2008 με το Silent Hill: Homecoming. Με τα νέα δεδομένα, λίγο ο άσημος developer, λίγο η φετινή απουσία απ’ τα PC, το Downpour δείχνει περισσότερο ένα αναγκαίο κακό που “αφού είναι να βγει ας βγει”.
Wrong Turn
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας νεαρός άνδρας, ονόματι Murphy Pendleton. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ryall State, όπου και σκοτώνει βίαια έναν τρόφιμο με τον οποίο ήταν κάποτε γείτονες. Για να ξεμοναχιάσει το θύμα του στην αίθουσά των ντους, κάνει μια συμφωνία με τον George Sewell, έναν δεσμοφύλακά του ιδρύματος. Τα αίτια της δολοφονίας όμως παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Η πράξη αυτή φαίνεται πως στοιχειώνει τον νεαρό κρατούμενο, αφού βλέπει συνεχώς εφιάλτες. Από έναν τέτοιο, ξύπνα τη μέρα που ετοιμάζεται η μεταφορά του στις φυλακές υψίστης ασφάλειας Wayside. O ήρωάς σας καθώς και διάφοροι ακόμα εγκληματίες, πρόκειται να μεταφερθούν με ένα λεωφορείο. Τη συνοδεία του αναλαμβάνει η Anne Cunningham, μια νεαρή αστυνομικός, η οποία τρέφει μια έχθρα προς τον Murphy για άγνωστους λογούς.
Το δρομολόγιό του λεωφορείου περνά από το ανατολικό Silent Hill. Λίγα μέτρα αφού περάσετε την πινακίδα, που σας καλωσορίζει σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία, ο δρόμος τελειώνει. Ο οδηγός στρίβει για να αποφύγει το γκρεμό, το όχημα σκάει πάνω στα κιγκλιδώματα και αφού τα κάνει σμπαράλια, κατρακυλά στην πλευρά ενός λόφου.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου