Το ποδόσφαιρο της αλάνας επέστρεψε

Η EA Sports είχε πάντοτε την συνήθεια να κυκλοφορεί μία δεύτερη έκδοση του Fifa. Ανά δύο χρόνια έχουμε συνηθίσει αυτή να είναι είτε για το Euro, είτε για το παγκόσμιο κύπελλο. Κάποτε κυκλοφορούσε και το Fifa Street, που συμπλήρωσε τρεις εκδόσεις κι έχει να εμφανιστεί από το 2008. “Κάποτε”... μέχρι πρότινος βέβαια, καθώς από πέρυσι στην Gamescom η EA Sports μας ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου της ότι η εν λόγω σειρά επιστρέφει και μάλιστα κάνει reboot με το αρχικό της όνομα.
Τι είναι λοιπόν το Fifa Street; Πολύ απλά μια compact έκδοση του Fifa 12. Περιέχει μία “τζούρα” πρωταθλήματα (μόλις έξι), ελάχιστα modes και κυρίως ποδόσφαιρο χωρίς κανόνες. Στο δρόμο, σε γήπεδα futsal, σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ, γενικά όπου επικρατεί καλή διάθεση και μπορεί να μαζευτεί κόσμος.
Το κατά πόσο μπορεί κάποιος να λατρέψει ή να μισήσει το Fifa Street έχει να κάνει με το πως βλέπει το ποδόσφαιρο γενικότερα. Εφόσον σας αρέσουν οι ντρίπλες, οι φιγούρες και σε περίπτωση δε που τις εφαρμόζετε με φίλους και στην πράξη σε 5x5, στο σχολείο της γειτονιάς ή σε αλάνες (όσες έχουν απομείνει) τότε ναι, δοκιμάστε το. Το κοινό του είναι αρκετά εξειδικευμένο και σαφώς πέρα απ’ το διαφορετικό στυλ του gameplay (δεν υπάρχουν κανόνες) δεν έχει να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με το Fifa 12. Γι’ αυτό και η EA Sports κράτησε μικρό καλάθι και φρόντισε να ετοιμάσει “στα γρήγορα” δύο μόνο εκδόσεις, για PS3 και Xbox 360.
Ομάδες και modes
Θυμάστε τα 22 πρωταθλήματα που είχε το Fifa 12; Ξεχάστε τα, όπως ξεχάστε και τις ελληνικές ομάδες. Σίγουρα δεν περιμέναμε κάποιο ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον όμως είχαμε στο μυαλό μας κάτι παραπάνω από τα “minimum επιτρεπτά" που επέλεξε η EA. Έχουμε λοιπόν το Αμερικάνικο, το Αγγλικό, το Γαλλικό, το Γερμανικό, το Ιταλικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα. Όλα κι όλα 6 δηλαδή, συν 20 Εθνικές στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα! Τζάμπα το κερδίσαμε το Euro δηλαδή. Υπάρχουν επίσης κάποιες all-stars ομάδες ηπείρων, αλλά και ορισμένοι εικονικοί σύλλογοι από «μάγους» της μπάλας, που ξεκλειδώνονται μετέπειτα, ανάλογα με την πρόοδό σας.
Τα διαθέσιμα modes καλύπτουν κάθε fan ποδοσφαίρου…του δρόμου, όμως σε κάθε περίπτωση είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά του Fifa 12. Συναντάμε λοιπόν το 5-a-side που είναι ένας αγώνας 5x5, το Last Man Standing στο οποίο για κάθε γκολ που δέχεστε χάνετε από έναν παίκτη και το Panna Rules, όπου τα γκολ μετράνε με έξτρα πόντους, ανάλογα με τα γκελάκια που κάνετε και το αν προσπερνάτε τους αντιπάλους σας. Για τους απαιτητικούς, υπάρχει και το Custom Match, όπου στήνετε παιχνίδι με τους δικούς σας αγώνες. Εδώ παίζει από 1vs1 μέχρι 6vs6, διάρκεια 2-5 λεπτά το ημίχρονο, με ή χωρίς τερματοφύλακα, καθώς και επιλογή απλής, βαριάς ή ελαφριάς μπάλας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου