Ubisoft: Ακυρώθηκαν δύο τίτλοι για PC

Οριστική η απόφαση της Ubisoft να μην προχωρήσει στην κυκλοφορία δύο παιχνιδιών για PC.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά το I Am Alive και το Ghost Recon: Future Soldier. Ο λόγος; Η πειρατεία. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή δημιουργικού του I Am Alive, Stanislas Mettra, οι PC gamers ζητούσαν, καιρό τώρα, τα δυο δημοφιλή παιχνίδια σε έκδοση για PC, όμως η εταιρία δεν ήταν απολύτως σίγουρη πως αν εξέδιδε τους τίτλους, οι gamers θα τους αγόραζαν.
«Είναι δύσκολο να εξισορροπήσουμε το κόστος παραγωγής λόγω της έξαρσης της πειρατείας, συν το ότι λίγοι πια αγοράζουν παιχνίδια. Ίσως χρειαστούν μόνο δώδεκα άτομα και τρεις μήνες να φτιάξουμε την έκδοση για PC και το κόστος δε θα είναι τρομερό, αλλά θα είναι κόστος. Αν είναι να το αγοράσει 50.000 κόσμος, τότε δεν αξίζει τον κόπο», δήλωσε.
Όσον αφορά το Ghost Recon: Future Soldier, η Ubisoft θα προσφέρει αντί αυτού τον free-to-play τίτλο Ghost Recon Online. Ο παραγωγός του παιχνιδιού Sebastien Arnoult δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού θα παρέχεται δωρεάν. «Όταν ξεκινήσαμε το Ghost Recon Online είχαμε κατά νου το Ghost Recon: Future Soldier. Θέλαμε κάτι κλασικό χωρίς ιδιαίτερο development επειδή γνωρίζαμε ότι το 95% των gamers θα το κατεβάσουν παράνομα. Είπαμε σε όσους χρησιμοποιούν το Pirate Bay για να κατεβάσουν παιχνίδια «Εντάξει παιδιά, κάντε το. Αυτό θέλατε. Σας ακούσαμε και σας δίνουμε αυτό το παιχνίδι. Κατεβαίνει εύκολα και δεν έχει DRM να σας χαλάει την εμπειρία. Προσαρμόζουμε την προσφορά στην αγορά των PC games. Δε μου αρέσει να συγκρίνω PC games με Xbox games γιατί το μοντέλο για την κονσόλα έχει χολιγουντιανό περιεχόμενο που κοστίζει 60 ευρώ. Στα PC, το μοντέλο προσαρμόζεται στη ζήτηση», συμπληρώνει.
Το I Am Alive θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 για Xbox 360 και Playstation 3. Το Ghost Recon: Future Soldier θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου για Xbox 360, Playstation 3, Wii, Nintendo DS και PSP.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου