The Elder Scrolls V: Skyrim με δράση

Η σειρά The Elder Scrolls είναι αυτή τη στιγμή το Νο.1 προϊόν της Bethesda. Μπορεί την δεκαετία του ’90 οι πρώτες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν να πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες, αλλά τα τελευταία χρόνια η προγραμματιστική εταιρεία του Rockville έδειξε ποιος είναι πραγματικά το αφεντικό. Με το The Elder Scrolls III: Morrowind έκανε το 2002 την μεγάλη έκπληξη, τολμώντας να παρουσιάσει ένα νέο skill system που έμελε να γίνει θεσμός. Τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε το Oblivion, το οποίο έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης, χάρη στα απίστευτα γραφικά του και το ακόμη πιο προσεγμένο σύστημα μάχης.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει την Bethesda Softworks επιτυχημένη; Πολύ απλά το ότι προσπαθεί πάντοτε να προσφέρει το τέλειο, όχι μόνο από τεχνικής πλευράς, αλλά και σε ότι αφορά το σενάριο και κυρίως το πολυσύνθετο gameplay. Ο κόσμος είναι open-world, άρα μπορείς να πας όπου θέλεις και να μη δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Τα skills είναι ατελείωτα σε αριθμό και δύσκολα συναντάς τόσα σε ανάλογο RPG (μόνο στο Darkfall, το οποίο όμως είναι MMORPG). Επίσης, η λογική είναι sandbox, τόσο sandbox που μπορείς κυριολεκτικά να επιτεθείς ή να κλέψεις όποιον θέλεις, ακόμα και όσους είναι φαινομενικά…NPC!
Όλα αυτά τα ξέρουμε, όπως επίσης ξέρουμε ότι η σοβαρή δουλειά της Bethesda φαίνεται κι απ’ το διάστημα του development. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από πέντε χρόνια για να δούμε μια νέα έκδοση. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, καθώς στη βιομηχανία των games πολλές προγραμματιστικές εταιρείες έχουν μάθει να μας προσφέρουν ξαναζεσταμένο φαγητό (για λόγους οικονομίας), πιστεύοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να τιμήσουμε το προϊόν τους. Εδώ όμως μια νέα έκδοση δεν βγαίνει απλά για να βγει, αλλά γιατί έχει κάτι να προσφέρει. Κι η Bethesda έχει όντως πολλά να προσφέρει. Καλώς ήρθατε λοιπόν στον κόσμο του Skyrim.
Dragonborn
Βρισκόμαστε 200 χρόνια μετά τα γεγονότα του Oblivion και συγκεκριμένα στο προάστιο του Skyrim. Επί σειρά ετών, ο αυτοκράτορας δεν είχε διάδοχο στο θρόνο του κι αυτό ανάγκασε τους συμβούλους του να παραχωρήσουν εδάφη στις φυλές των Elf που κάποτε κατοικούσαν στην περιοχή. Μετά την δολοφονία του αυτοκράτορα, ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος στη φυλή των Nord, για το αν θα έπρεπε να παραμείνει το Skyrim στην αυτοκρατορία ή όχι.
Εσείς είστε δυστυχώς με το μέρος της αντίστασης. Το πρώτο πλάνο του παιχνιδιού σας βρίσκει να ξυπνάτε πάνω σε μία άμαξα, ενώ οδεύετε προς την εκτέλεση, μαζί με άλλους συγκρατούμενους. Την στιγμή όμως που φτάνει η σειρά σας και ο δήμιος σηκώνει το τσεκούρι, ένας δράκος έρχεται από το πουθενά, τραβάει την προσοχή των φρουρών κι έτσι εσείς βρίσκετε ευκαιρία να αποδράσετε. Εκτός από τύχη, αργότερα θα ανακαλύψετε ότι έχετε κι ένα ακόμη σημαντικότερο χάρισμα. Το ότι διαθέτετε ψυχή δράκου. Αυτή η ικανότητα θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις περιπέτειές σας.
Character creation
Η δημιουργία χαρακτήρα σας επιτρέπει να επιλέξετε μία από τις 10 διαθέσιμες φυλές, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι ίδιες 10 φυλές του Oblivion εμφανίζονται και εδώ, μόνο που τέσσερις εξ αυτών έχουν διαφορετικά ονόματα. Τα Orcs ονομάζονται Orsimer, ενώ στα Elves έχουμε ολοκληρωτικές αλλαγές, με τις φυλές των Altmer (High Elf), Bosmer (Wood Elf) και Dummer (Dark Elf).
Η επιλογή του σωστού χαρακτήρα παίζει ιδιαίτερο ρόλο μόνο στα αρχικά στατιστικά σας. Σκεφτείτε λοιπόν απ’ την αρχή το πως προτιμάτε οι ίδιοι να παίζετε (δηλαδή με σπαθιά, τόξα ή μαγείες) και κάντε την ανάλογη επιλογή σας. Από εκεί και πέρα, έχετε το δικαίωμα να παίξετε όπως θέλετε. Επομένως, ακόμα κι αν μετέπειτα μετανιώσετε για τη φυλή που επιλέξατε, μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο στυλ μάχης να αλλάξετε τον χαρακτήρα σας προς τον δρόμο που προτιμάτε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου