Sonic ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

Την τελευταία εικοσαετία έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ασταμάτητης εξέλιξης της τεχνολογίας, όχι μόνο στο θέμα τον υλικών αγαθών, αλλά και στα video games. Μαζί με εμάς μεγάλωσαν και οι αγαπημένοι μας ήρωες εκείνης της εποχής, όπως για παράδειγμα ο Sonic, σήμα κατατεθέν της Sega. Από τις δισδιάστατες εικόνες των Master System και Mega Drive, έχουμε περάσει στα High Definition γραφικά των PS3 και Xbox 360.
Τα πελώρια άλματα της τεχνολογίας, μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να κρίνουμε τα video games περισσότερο με βάση τον οπτικό τομέα, παρά με το gameplay, χάνοντας έτσι την πραγματική ουσία του παιχνιδιού. Στα εικοστά γενέθλια του Sonic, η Sega μας επιστρέφει ξανά στην αθώα εποχή του παρελθόντος, αυτή τη φορά όμως με τα ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του σήμερα.
Back to the Future
Ο Sonic, ο Tails, ο Knuckles και όλη η τρελοπαρέα, βρίσκονται στην εξοχή και γιορτάζουν όλοι μαζί τα εικοστά γενέθλια του μπλε σκαντζόχοιρου, όταν ξαφνικά ακούγεται ένας θόρυβος και εμφανίζεται στον ουρανό ένα τέρας, γνωστό και ως “Time Eater”, το οποίο είναι και ο κακός της υπόθεσης. Ο Time Eater, χωρίς πολλά-πολλά, αρχίζει και ρουφάει όλους τους φίλους του Sonic, οι οποίοι περνούν χωρίς την θέλησή τους μέσα από χρονικές πύλες και εγκλωβίζονται στο παρελθόν.
Η επόμενη σκηνή βρίσκει τον Sonic να ξυπνάει και να ξαναβρίσκει τις αισθήσεις του σε ένα παγωμένο, κατάλευκο, αλλά γνώριμο κόσμο. Εκεί αναλαμβάνετε εσείς τον χειρισμό του πρωταγωνιστή και ξεκινάτε την περιπέτειά σας, με σκοπό να βρείτε και να σώσετε όλη την παρέα που κινδυνεύει. Βρισκόμενοι στο παρελθόν, συναντάτε και τον Sonic της τότε εποχής (σαφώς πιο μικροκαμωμένο από τον ενήλικα Sonic) με τον οποίο ενώνετε τις δυνάμεις σας ενάντια στον Time Eater.
Πολυδιάστατο gameplay
Αυτός ο παγωμένος κόσμος που εμφανίζεται αρχικά ο Sonic, είναι ουσιαστικά το κεντρικό μενού, μέσα από το οποίο μπορείτε να εισέλθετε στα levels του παιχνιδιού. Κάθε πύλη αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο από το παρελθόν, εμφανώς πιο ανανεωμένο και καλοσχεδιασμένο από ποτέ. Μπροστά από κάθε πύλη βρίσκεται με την μορφή αγάλματος η σιλουέτα του χαρακτήρα που έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτόν.
Οι φίλοι σας ελευθερώνονται, όταν το φόντο της πύλης, στην οποία βρίσκονται, αποκτήσει χρώμα. Αυτό γίνεται σε δυο δόσεις. Η μισή πύλη χρωματίζεται όταν ολοκληρώσετε το συγκεκριμένο level ως παλιός Sonic (δηλαδή το Act 1) και η άλλη μισή όταν φέρετε εις πέρας το Act 2 με τον σύγχρονο Sonic. Εφόσον τα ολοκληρώσετε και τα δυο, τότε ο εγκλωβισμένος φίλος σας ελευθερώνεται και μπορείτε να συνεχίσετε στο επόμενο επίπεδο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου