The House of the Dead: Overkill – Extended Cut

Δύο χρόνια μετά την έκδοση του House of the Dead για το Wii, η Sega αλλάζει την ονομασία σε “Extended Cut” και επαναφέρει την σειρά Pια το PS3, φυσικά με την χρήση του Playstation Move και με ελαφρώς βελτιωμένα HD γραφικά, 3D mode, trophies και δύο επιπλέον αποστολές.
Χρονικά έχουμε να κάνουμε με το πέμπτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο ωστόσο αποτελεί prequel του The House of the Dead που είχε κυκλοφορήσει το 1997. Παράλληλα για πρώτη φορά αντιμετωπίζετε μεταλλαγμένα όντα αντί για ζόμπι, κυρίως λόγω της λογοκρισίας κατά την κυκλοφορία του παιχνιδιού στην Ιαπωνία.
Σενάριο
Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ο στρατός δημιούργησε την Formula X, μία πανίσχυρη φόρμουλα, ικανή να παράγει υπερανθρώπους. Το project όμως απέτυχε και η περιοχή όπου δημιουργήθηκε παρέμεινε κλειστή. Ύστερα από μερικά χρόνια, ο ειδικός πράκτορας “G” θα βρεθεί στην Λουιζιάνα της Αμερικής για να ερευνήσει τους συνεχόμενους εξαφανισμούς στην περιοχή, αλλά και να κυνηγήσει τον Papa Caesar, πρωτεργάτη του συγκεκριμένου εγκλήματος. Λόγω της εμφάνισης πολλών μεταλλαγμένων στην συγκεκριμένη περιοχή, ο “G” θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον ντετέκτιβ Isaac Washington. Ο Isaac έχει έναν λόγο παραπάνω να σκοτώσει τον Papa Ceasar, καθώς ο τελευταίος ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του.
Xειρισμός και κάμερα
Το παιχνίδι ακολουθεί τα καθιερωμένα πρότυπα ενός rail shooter, όπως άλλωστε και όλα τα House of the Dead. O χειρισμός βασίζεται στο Playstation Move, το οποίο χρησιμοποιείτε για να πυροβολήσετε τις μεταλλαγμένες υπάρξεις που θα συναντήσετε στις οικίες που θα εισβάλετε.
Κάθε χαρακτήρας έχει μπάρα ζωής, απ’ την οποία αφαιρούνται πόντοι ανάλογα με το χτύπημα που δέχεστε. Επίσης, υπάρχουν αμέτρητες σφαίρες, με υποσημείωση ότι θα πρέπει να κάνετε reload για να γεμίσετε ξανά το όπλο σας με σφαίρες. Σε περίπτωση που παίξετε Co-Op με φίλο σας, τότε μοιράζεστε την ίδια οθόνη, αλλά οι ενδείξεις που αφορούν τον καθένα σας χωρίζονται στο αριστερό και το δεξί μέρος της οθόνης αντίστοιχα.
Ένα ακόμη δεδομένο είναι η απόκτηση χρημάτων. Πέρα από τα kills, τα δολάρια έρχονται και αν τα…πυροβολήσετε στην οθόνη, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο όταν έχετε διαρκώς τον βραχνά του κυνηγητού. Ανά διαστήματα μέσα στα levels θα μπορείτε να αγοράζετε όπλα με τα χρήματά σας και πολύ καλά θα κάνετε άλλωστε, καθώς όποτε χάνετε σας αφαιρείται το 50% απ’ όσα έχετε κερδίσει, κάτι που δεν σας επιτρέπει να κρατήσετε αξιοπρεπείς οικονομίες στην άκρη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου