Goldey Eye 007 με δυναμική επιστροφή του Bond..

Όσοι έζησαν την εποχή του Nintendo 64 σίγουρα δεν θα ξεχάσουν ποτέ το Goldeneye 007, έναν τίτλο που ήταν από τα καλύτερα FPS της τότε εποχής. Η Nintendo είχε καταφέρει τότε με developer την Rare (Donkey Kong Country) να καταπλήξει τους πάντες, όχι μόνο με το gameplay που υποστήριζε έως και τέσσερις παίκτες σε κονσόλα με split-screen, αλλά και με τα πρωτοποριακά για την εποχή γραφικά.
Οι εποχές άλλαξαν αλλά η τρέλα δεν χάθηκε. Γι’ αυτό και η Activision αποφάσισε να επαναφέρει το δημοφιλές First-Person Shooter στο Wii και το DS. Ένα χρόνο αργότερα το διαδέχεται το GoldenEyE 007: Reloaded, πλέον ως port, σε PS3 και Xbox 360. Βέβαια, άλλες οι εποχές τότε και άλλες τώρα. Το Nintendo 64 ήταν μπροστά για την…ΕΣΣΟ του σε θέμα γραφικών, σε αντίθεση με το Wii που είναι αρκετά πίσω. Η διαφορά ωστόσο εδώ είναι ότι με τον χειρισμό που προσφέρει το Wiimote, το GoldenEye 007 μπορεί να θεωρηθεί από τα λίγα αξιόλογα shooters στην κατηγορία του.
Σενάριο
Ο ρόλος σας στο παιχνίδι είναι γνωστός. Αναλαμβάνετε τον James Bond -τον οποίο υποδύεται ο Daniel Craig- και σε συνεργασία με έναν άλλο πράκτορα, τον Alex Travelyan, θα πρέπει να εισβάλετε σε μία εγκατάσταση χημικών όπλων στη Ρωσία. Η εγκατάσταση αυτή θεωρείται η πηγή που τροφοδοτεί με εξοπλισμό μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει σε Βρετανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Για άλλη μια φορά λοιπόν, “Ζήτω η Αγγλία” κύριε James. Αργότερα, η εξέλιξη της πλοκής θα σας αναγκάσει να ταξιδέψετε και σε άλλα μέρη, κάτι που είναι άλλωστε και η φύση των ομώνυμων ταινιών.
Gameplay
Στο ξεκίνημά σας θα κληθείτε να μάθετε τον βασικό χειρισμό μέσα από ένα σύντομο tutorial λίγων λεπτών. Το Goldeneye 007 μπορεί να παιχτεί με διάφορους τρόπους. Είτε με το κλασικό Wiimote, είτε με το Wii Zapper ή ακόμα και με το Classic Controller Pro, ένα «χρυσό» gamepad που περιλαμβάνεται στην Limited Edition του παιχνιδιού η οποία κοστίζει 20 ευρώ παραπάνω.
Με το gamepad, το οποίο απευθύνεται περισσότερο σε όσους έχουν συνηθίσει να παίζουν FPS σε PS3 και Xbox 360, ο χειρισμός είναι πιο απλός. Μπορεί να χάνεται όλη η μαγεία της στόχευσης με το Wiimote, αλλά η κίνηση του χαρακτήρα σας γίνεται πολύ πιο απλή. Κι αυτό διότι με το Wiimote υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να στρίψετε. Η κίνηση του Bond χρειάζεται το Nunchuk αλλά για να αλλάξετε το σημείο όπου κοιτάτε θα πρέπει να οδηγείτε κάθε φορά το Wiimote στην άκρη της οθόνης. Αν όμως το χειριστήριο ξεφύγει από τα όρια του αισθητήρα τότε ο διάσημος πράκτορας θα «κοκαλώσει», κάτι που είναι ότι χειρότερο όταν βρίσκεστε στη μέση της μάχης. Πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να κάνετε μεταβολή 180 μοίρες και να πυροβολήσετε κάποιον στην πλάτη σας!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου