The Cursed Crusade και πόρωση..

Η αλήθεια είναι ότι σαν όνομα το The Cursed Crusade σας προδιαθέτει θετικά. Μεσαίωνας, σταυροφορίες, σπαθιά , αίμα, αρχαίες κατάρες, κάτι από Dante’s Inferno, κάτι από Demon’s Souls, ολίγη από Assassin’s Creed. Με μία λέξη “Πώρωση”; Χμμμ … περίπου! Η κατάρα που βαραίνει τον ήρωα μας προσδίδοντας του διττή υπόσταση φαίνεται να «πέρασε» και στο παιχνίδι ολόκληρο, φέρνοντας μαζί διάφορα προβλήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σενάριο
Ο ήρωας μας είναι ο νεαρός Denz de Bayle, γιος ενός Ναΐτη Ιππότη, ο οποίος ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του παίρνει μέρος στην 4η Σταυροφορία με σκοπό να μάθει για το παρελθόν του και για την κατάρα που τον βαραίνει. Στις περιπέτειές του αυτές έχει σαν σύμμαχο και έναν ισπανό μισθοφόρο, τον Esteban Noviembre, έναν ολίγον γραφικό τύπο, ο οποίος επίσης φαίνεται να υποφέρει από την ίδια κατάρα με τον Denz.
Αυτή η κατάρα (cursed mode) είναι που προσδίδει και το μεταφυσικό στοιχείο στην όλη ιστορία, αφού μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά βούληση, μεταφέροντας τους ήρωές μας σε μια άλλη διάσταση, κάτι μεταξύ κόλασης και βασιλείου των νεκρών, δίνοντάς τους υπερφυσικές δυνάμεις αλλά και φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τον ίδιο τον θάνατο. Κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορία δεν υπάρχει, πέρα από το επικό του θέματος και μάλιστα η εξέλιξή της δεν κρύβει καμία φοβερή συγκίνηση.
Gameplay
Ο τρόπος με τον οποίο ο Denz και ο φίλος του θα ξεπεράσουν όλα αυτά τα εμπόδια και τους κινδύνους που καραδοκούν στο δρόμο τους, είναι το βίαιο και ανελέητο hack ‘n ‘ slash. Αυτό είναι και το κυρίως πιάτο που προσφέρει το The Cursed Crusade, το οποίο έχει ομολογουμένως κάποια αξιόλογα στοιχεία.
Αρχικά θα σας κάνει εντύπωση τόσο η ποικιλία των όπλων που προσφέρει το παιχνίδι, όπως σπαθιά, ασπίδες, δόρατα, τσεκούρια, maces και άλλα, όσο και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται, αφού μπορούν και να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε στο δεξί χέρι το σπαθί και στο αριστερό το mace. Κάθε συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα διαφορετικές κινήσεις και κυρίως διαφορετικές finishing moves, όπου απολαμβάνετε τον Denz να μπήγει το όπλο του σε διάφορα σημεία της ανατομίας των αντιπάλων του.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου