Might & Magic: Heroes VI

Το Heroes of Might and Magic, είναι μια ιστορική σειρά με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1995, με το Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest, σε MS-DOS, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε μια αναβαθμισμένη έκδοσή του για τα Windows 95. Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν συνολικά έξι παιχνίδια και άλλα τόσα expansions. Το προηγούμενο μέρος της σειράς έγινε διαθέσιμο το 2005 και ακολούθησαν δύο expansions, το 2006 και 2007.
O fantasy κόσμος του παιχνιδιού ακολουθεί την ιστορία διαφόρων ηρώων, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με στρατιές μυθικών τεράτων, στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν την ειρήνη στον κόσμο ή να τον κυριαρχήσουν. Κάθε φυλή έχει τους δικούς της σκοπούς και τα δικά της συμφέροντα και ακολουθεί διαφορετική διαδρομή για να τα πετύχει. Οι ήρωες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, έχοντας τον πρώτο λόγο στα γεγονότα και στην έκβαση του αέναου πολέμου μεταξύ των φυλών.
Πέντε χρόνια μετά την εμφάνιση της πέμπτης έκδοσης, η Black Hole Entertainment ξαναφέρνει την σειρά στο προσκήνιο με το Might and Magic: Heroes VI. Το παιχνίδι υπόσχεται πολλές ώρες διασκέδασης και αρκετές προσθήκες. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.
Σενάριο
Η ιστορία του Might & Magic: Heroes VI εξελίσσεται 400 χρόνια πριν την ιστορία του Heroes V, καθώς ένας αρχάγγελος, αναγεννιέται αρκετούς αιώνες μετά τον θάνατό του Wars και έχει ως σκοπό να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να κατακτήσει τoν κόσμο του Ashan, που μάχεται ενάντια σε μια υποτιθέμενη εισβολή δαιμόνων.
Τα σχέδια του αρχάγγελου παρεμποδίζονται από την δυναστεία των Griffin, με αρχηγό τους τον δούκα Slava. Καθώς ο πόλεμος εξελίσσεται γύρω τους, ο Slava δολοφονείται στο θρόνο του, αφήνοντας την αρχηγία στα πέντε παιδία του, τον Anton (Haven), Anastasya (Νecropolis), Kiril (Inferno), Sandor (Stronghold) και Irina (Sanctuary). Το σενάριο συνεχίζει σε διάφορα chapters, με πρωταγωνιστές τους απόγονους του Slava.
Κτίρια και upgrades
Όπως και στα παλαιότερα Might and Magic, ξεκινάτε έχοντας στην κατοχή σας μια κεντρική πόλη-βάση και έναν ήρωα. Το πρώτο μέλημά σας είναι να συλλέξετε τις πρώτες ύλες για να αρχίσετε την παραγωγή μονάδων και την αναβάθμιση των κτηρίων σας. Οι πόλεις διαθέτουν μια σειρά από upgrades, τα οποία είναι χωρισμένα σε τέσσερις βαθμίδες (tiers) και για να έχετε πρόσβαση σε αυτές, πρέπει να αναβαθμίσετε το Village Hall της πόλης σας. Τα upgrades είναι πολύ σημαντικά, μιας και σας δίνουν πρόσβαση στην παραγωγή επιπλέον μονάδων και ηρώων. Με την αναβάθμιση της πόλης σας, ξεκλειδώνετε και κτήρια τα οποία σας παρέχουν διάφορες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα την αγοροπωλησία αγαθών και αντικειμένων.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου