MMORPG και expansions

Τα MMORPG συντηρούν τους παίκτες τους από τα expansions. Δηλαδή μεγάλες προσθήκες, οι οποίες δεν χωράνε σε ένα απλό patch και κυκλοφορούν ανά διαστήματα προσθέτοντας νέους χαρακτήρες, όπλα ή ακόμα και ολόκληρους κόσμους. Πέρα από το γεγονός ότι θα συναντήσουμε κάτι καινούργιο, η προσθήκη ενός expansion προσφέρει νέες περιοχές για εξερευνήσεις, άνοδο του level cap, επέκταση της ιστορίας και περισσότερα quests. Όπως και να το κάνουμε, ένα MMO χωρίς expansion είναι ένα στάσιμο παιχνίδι, στο οποίο κάνετε τα ίδια πράγματα σε καθημερινή βάση, ώσπου τελικά καταντάει βαρετό.
Το πρώτο expansion
Μετά από ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, όλοι μας αισθανόμαστε ότι δεν πάει άλλο σε αυτό τον κόσμο, όπου αντιμετωπίζουμε τα ίδια mobs στις ίδιες περιοχές. Μπορεί τα patches να μας δίνουν νέους αντιπάλους και αντικείμενα, αλλά δεν μας δείχνουν ότι το παιχνίδι προχωράει παραπέρα. Όταν για πολλά χρόνια είσαι στον ίδιο κόσμο, αντιμετωπίζοντας τους ίδιους εχθρούς, κουράζεσαι και θες να εξερευνήσεις έναν καινούργιο τόπο και να συναντήσεις νέες προκλήσεις που ένα raid δε θα στις δώσει.
Έτσι λοιπόν έχουμε την άφιξη του πρώτου expansion, το οποίο μεγαλώνει την αντοχή ενός MMORPG, καθώς με αυτό ανακαλύπτετε νέες προκλήσεις και αντιπάλους. Έτσι, έχετε μεγαλύτερη όρεξη για να αφιερώσετε χρόνο μαζί του.
Χρόνος κυκλοφορίας και αντοχή
Το πρώτο expansion θα έρθει, διορθώνοντας bugs και προσθέτοντας νέα στοιχεία, τα οποία θα επισημάνουν και οι παίκτες στα forums της εταιρείας. Καλοδεχούμενο λοιπόν. Από εκεί κι έπειτα, θα ακολουθήσουν κι άλλα. Το ζήτημα όμως είναι τι ισχύει με το διάστημα κυκλοφορίας τους. Μετά το πρώτο expansion, το οποίο συνήθως κυκλοφορεί 1-2 χρόνια μετά, τα υπόλοιπα δεν πρέπει να είναι πολύ συχνά (γιατί θα έχουν την μορφή...patch), αλλά φυσικά ούτε και να κυκλοφορούν πολύ αργά.
Οι λόγοι που δεν θέλουμε πολύ συχνά expansions είναι διότι η εταιρεία δείχνει να μην δίνει την προσοχή που χρειάζεται στην κυκλοφορία τους, φέρνοντας έτσι πολλά bugs και προβλήματα τα οποία ναι μεν διορθώνονται με κάθε patch, αλλά μέχρι να φτιαχτούν αναγκαζόμαστε να παίζουμε ένα -πολλές φορές- προβληματικό παιχνίδι. Τέλος, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γίνεται ανακύκλωση προηγούμενου content, όπως για παράδειγμα τα dungeons τα οποία αναβαθμίζονται για παίκτες μεγαλύτερου level ή εχθροί που επιστρέφουν γιατί δεν υπάρχουν ιδέες για νέους αντιπάλους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου