Mafia Wars 2 με κακές προθέσεις...

Η Zynga γνωρίζει καλά πως να κάνει τους παίκτες να κολλάνε με τα παιχνίδια της. Αυτό το έχει αποδείξει μέσα από τα εθιστικά Farmville, Cityville και Mafia Wars, τα οποία παίζονται καθημερινά από 50 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι ενεργοί παίχτες του Mafia Wars όμως έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να μειώνονται, μιας και όπως φαίνεται, άρχισαν να βαριούνται, παρά τις προσθήκες που έκανε η Zynga.
Έφτασε λοιπόν και η ώρα του sequel. Tο Mafia Wars 2 είναι εδώ και παρουσιάζεται αρκετά αλλαγμένο, καθώς το text-based gameplay του προκατόχου του έχει δώσει την θέση του στη δράση και τα top-down 2D γραφικά. Φτάνουν όμως αυτές οι αλλαγές για να σας τραβήξουν την προσοχή;
Τι νέο υπάρχει
Στο Mafia Wars 2, υποδύεστε έναν μαφιόζο και μόλις έχετε αποφυλακιστεί, μετά από πέντε χρόνια πίσω από τα σίδερα. Επειδή κρατήσατε το στόμα σας κλειστό και δε δώσατε στεγνά την πρώην συμμορία σας, σας δίνουν ως δώρο ένα κομμάτι γης, σημείο το οποίο θα έχει τον ρόλο της βάσης σας σε όλο το παιχνίδι. Λίγη ώρα μετά όμως, το πρώην αφεντικό σας θα σας προδώσει και θα σας αφήσει στο έλεος του Θεού. Για καλή σας τύχη, εμφανίζεται μια άγνωστη με το όνομα Zoe, η οποία θα σας βοηθήσει να ορθοποδήσετε.
Σκοπός σας είναι να γίνετε ισχυρός, να βγάλετε από την μέση όσους σας σταθούν εμπόδιο και τελικά να πάρετε εκδίκηση. Δίνεται αρκετή έμφαση στους χαρακτήρες και στην ιστορία του καθενός, τις οποίες και θα μάθετε μέσα από τα cutscenes του παιχνιδιού, αλλά και μέσα από τις αποστολές που θα σας αναθέσουν. Το σενάριο όμως δεν έχει να δείξει καμία πρωτοτυπία και βρίσκεται εκεί περισσότερο ως βιτρίνα. Δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι, αν προσπεράσετε όλους τους διαλόγους και απλά δώσετε προσοχή στους στόχους των quests.
Χειρισμός και UI
Το Mafia Wars 2 είναι ένα αρκετά απλό browser game. Κερδίζετε experience με κάθε ενέργεια που εκτελείτε και -ανεβαίνοντας level- ξεκλειδώνετε νέα κτήρια για να χτίσετε στη βάση σας, ενώ σας δίνεται πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό, όπως όπλα, πανοπλίες και άλλα. Ο χαρακτήρας σας διαθέτει πέντε διαφορετικά στατιστικά, τα οποία μπορείτε να ανεβάσετε μόνο μέσα από τα bonuses των αντικειμένων που αγοράζετε. Το Attack δίνει περισσότερο damage στις επιθέσεις σας, ενώ το Defense μειώνει το damage που δέχεστε από τους αντιπάλους. Το Critical ανεβάζει το ποσοστό πιθανότητας να κάνετε διπλάσιο damage, το Punch μειώνει την πιθανότητα να κάνετε Glancing Blow, δηλαδή να επιφέρετε μόνο το 50% του damage στον εχθρό, ενώ αντίστοιχα όσο μεγαλύτερο Stealth έχετε, τόσα πιο πολλά Glancing Blows θα κάνουν οι αντίπαλοι σε εσάς.
1
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου