Star Wars: The Old Republic

Κατά τη διάρκεια του showcase της EA στο Λονδίνο, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά μεταξύ άλλων και το Star Wars: The Old Republic, το πολυαναμενόμενο MMORPG της BioWare. Μια πρώτη επαφή με το παιχνίδι είχα και λίγους μήνες πριν, σε ανάλογο event της EA, ωστόσο τα όσα είχα δει εκεί δεν διέφεραν και πολύ από αυτά που είχε περιγράψει ο Νότης στο δικό του hands-on από τη gamescom. Αυτή τη φορά όμως, η BioWare είχε κάτι αρκετά πιο ολοκληρωμένο και φρέσκο να μας δείξει, οπότε και το κειμενάκι κρίνεται επιβεβλημένο.
Το mana στην ουσία έχει αντικατασταθεί από τη θερμοκρασία που ανεβάζουν τα όπλα σας: μετά από κάθε σπέσιαλ επίθεση, θέλουν τον χρόνο τους για να... «κουλάρουν».Κυνηγός επικηρυγμένων Κατά τη διάρκεια του hands-on session μου λοιπόν, ήλεγχα μία Ratattaki Bounty Hunter γένους θηλυκού. Όπως και με τις υπόλοιπες κλάσεις στο παιχνίδι, έτσι και ο Bounty Hunter βασίζεται σε κάποιον χαρακτήρα του σύμπαντος των Star Wars ο οποίος στην περίπτωσή του είναι ο Boba Fett. Η Bounty Hunter μου ήταν 6ου level (και δυστυχώς τη βρήκα έτοιμη, οπότε δεν μπόρεσα να δω το character creation), κάτι το οποίο δεν την εμπόδιζε να έχει στη διάθεσή της μερικές «βαρβάτες» abilities όπως τη flamethrower attack και το rail shot. Το quest το οποίο μου ανατέθηκε, ήταν να βγάλω από τη μέση μια ομάδα Evocii και συγκεκριμένα να φέρω πίσω στο Nem’ro το κεφάλι του αρχηγού της. Η όλη ιστορία εκτυλίχθηκε σε μια βαλτώδη περιοχή ονόματι Jiguuna και παρότι από NPC δεν είχε και τίποτα το ιδιαίτερο, από mobs γινόταν πανηγύρι. Όλα τους βέβαια (κάτι τεράστια τετράποδα, κάτι ρομποτοειδή κατασκευάσματα και μέλη της Evocii tribe) «κατέβαιναν» μια χαρά εύκολα, κάτι που μου επέτρεψε να πειραματιστώ και με τις abilities της Bounty Hunter μου –δεν δυσκολεύτηκε σε καμία περίπτωση.
Στις περιπτώσεις, τώρα, που έπιανα την κουβέντα με κάποιον NPC (παρεμπιπτόντως, δεν είχα μαζί μου companion, κάτι που θα συμβαίνει στο παιχνίδι), οι επιλογές που είχα στη διάθεσή μου ήταν τρεις: μία καλή, μία κακή και μία ουδέτερη, κατά την προσφιλή τακτική της BioWare. Ο Jake Neri, Senior Producer του τίτλου (τριγυρνούσε εκεί κοντά όσο εμείς... βγάζαμε τα μάτια μας!) , μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι διάλογοι που εμπεριέχονται στο παιχνίδι αντιστοιχούν σε 50 βιβλία ενώ η επίλυση ορισμένων quests μπορεί να γίνει και δίχως να χυθεί αίμα –φτάνει να χρησιμοποιήσετε το ταλέντο σας στη διπλωματία. Όταν έφτασα ας πούμε ενώπιον του αρχηγού των Evocii, μέσω των διαλόγων μου δόθηκε η δυνατότητα να του χαρίσω τη ζωή και αντί του κεφαλιού του, να πάω ένα από τους ομοίους του (που προηγουμένως είχα κατασφάξει), κάτι που φυσικά αρνήθηκα έχοντας μπει στο πετσί του ρόλου μου :P

Οι δε special abilities του Bounty Hunter ήταν και εντυπωσιακές, και αποτελεσματικές. Πάρτυ θα κάνει στα μεγαλύτερα levels...Το The Old Republic θα είναι το πρώτο fully-voiced MMO που θα κυκλοφορήσει ποτέ (για όλους τους διαλόγους θα υπάρχει speech), ωστόσο στην έκδοση που δοκίμασα προφανώς δεν είχε γίνει το λεγόμενο lip-sync (ο συγχρονισμός των στομάτων των χαρακτήρων με τη φωνή τους δηλαδή) αφού σε διαφορετική περίπτωση αυτοί θα ήταν… εγγαστρίμυθοι! Αν και οι μάχες ήταν γεμάτες ένταση με τα gadgets των Bounty Hunters (παίζαμε συνολικά 10-12 άτομα παράλληλα στην ίδια περιοχή) να παράγουν ορισμένα εντυπωσιακά εφέ, τα γραφικά του παιχνιδιού δεν με εντυπωσίασαν. Παρότι είδα τρεις περιοχές (ένα παλάτι, μία πόλη με ένα παζάρι και τους βάλτους), σε καμία περίπτωση δεν έμεινα να χαζεύω το τοπίο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!

    Το είδες και απο κοντά...
    Εχω έρθει σε επαφή με άτομα που περιμέναν πώς και πώς το παιχνίδι και τελικά δέν εντυπωσιάστηκαν απο το όλο concept. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχούν καλό engine γραφικών και δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν, γιατί έχει ακουστεί πως θέλουν να παίζεται στους περισσότερους Η/Υ.
    Δεν πιστεύω πως η BIOWARE θέλει να βγάλει το παιχνίδι έτσι αν και στηρίζονται στα patch πλέον (το βρήκαμε τώρα).
    Ας ελπίσουμε πως δέν θα στεναχωρίσει τους starwars funs γιατί εκεί στηρίζεται όλο το παιχνίδι. Οσο αφορά το gameplay δεν έχω άποψη, ας δούμε και κανα άλλο MMORPG γιατί όλα WOW έγιναν, να levelάρης κ.τ.λ

    (η περιγραφή σου ήταν καλή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή