2010 Fifa World Cup με τρέλλα...

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 199 Εθνικές ομάδες, δηλαδή σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη και φυσικά ακόμα και όσες αποκλείστηκαν από την διοργάνωση. Τα διαθέσιμα modes είναι τα εξής. Καταρχήν υπάρχει απλό φιλικό, το επίσημο τουρνουά 2010 Fifa World Cup και στη συνέχεια τα modes Captain Your Country, Story of Qualifying mode, καθώς και τα Online modes.
Στο 2010 Fifa World Cup, παίζετε το παγκόσμιο κύπελλο από όποιο στάδιό του επιθυμείτε. Αν επιλέξετε να παίξετε κατευθείαν την τελική φάση του μουντιάλ, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις 32 εθνικές ομάδες που προκρίθηκαν σε αυτό. Για να επιλέξετε εθνικές ομάδες που αποκλείστηκαν, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την προκριματική φάση. Όλα καλά ως εδώ και το να παίζει κανείς με την αγαπημένη του Εθνική ένα μουντιάλ, έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει όμως αυτή τη φορά κι ένα αγκάθι. Βλέπετε, οι παίκτες σας θα τραυματίζονται όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην προπόνηση (!) με στόχο το παιχνίδι να γίνει πιο ρεαλιστικό και να υπάρχουν αραιά και που κάποιες απουσίες. Το θέμα όμως είναι ότι αν βασιζόμαστε στον παράγοντα τύχη για τους τραυματισμούς, τότε ίσως θα έπρεπε να το γυρίσουμε στο Football Manager.
Το Captain Your Country είναι ένα mode αντίστοιχο με το Be a Pro. Εδώ επιλέγετε μία Εθνική ομάδα και γίνεστε ο αρχηγός της, ελέγχοντας έναν και μόνο παίκτη από τους 11. Ο παίκτης αυτός είτε δημιουργείται από εσάς, είτε γίνεται import από το Fifa 10, είτε μπορεί να είναι πραγματικός ποδοσφαιριστής Εθνικής ομάδας. Στην τελευταία περίπτωση θα έχετε πολύ καλύτερα στατιστικά από οποιονδήποτε regenerated παίκτη δημιουργούσατε, άρα κι ένα πλεονέκτημα στην αποδοτικότητά σας. Το Captain your country είναι αρκετά διασκεδαστικό, αλλά αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Be a Pro. Δηλαδή δεν εξαρτώνται τα πάντα από εσάς, αλλά και από το τι θα κάνουν οι συμπαίκτες σας, άρα όσο καλά κι αν παίζετε πολλές φορές όλα μοιάζουν να είναι αφημένα στην τύχη.
Το Story of Qualifying mode είναι αντίστοιχο με τα Scenarios που έχουμε δει σε προηγούμενα μουντιαλικά Fifa. Από μία έτοιμη λίστα αγώνων που συνέβησαν στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010, ελέγχετε μία από τις δύο ομάδες (συνήθως αυτή που είναι πίσω στο σκορ) και καλείστε να ανατρέψετε το εις βάρος σας αποτέλεσμα. Ουσιαστικά παίρνετε τον έλεγχο μιας Εθνικής ομάδας από το ανάλογο λεπτό και με τους αντίστοιχους παίκτες που υπήρχαν εκείνη στη στιγμή στο γήπεδο. Σύντομα, η EA Sports θα προσθέσει και τα επίσημα ματς του παγκοσμίου κυπέλλου, 24 ώρες αφού θα εκτελούνται, ώστε να ανατρέπετε αν θέλετε τα εις βάρος σας αποτελέσματα.
Gameplay
Ο χειρισμός 360 μοιρών του Fifa 10 εξακολουθεί να υφίσταται για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Όσοι δεν δοκιμάσατε το περυσινό Fifa 10 αξίζει να αποκτήσετε το τρέχον για να αντιληφθείτε για τι ακριβώς μιλάμε. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να μεταβούν σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου, ενώ οι κινήσεις, οι πάσες και τα σουτ τους εκτελούνται άκρως ρεαλιστικά και με την δύναμη που θα επιλέξετε. Για όσους δυσκολεύονται με τον χειρισμό, υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου με δύο κουμπιά. Χρησιμοποιώντας το σουτ και την πάσα, η μπάλα μεταβαίνει στην ανάλογο συμπαίκτη (με συρτή πάσα, προωθημένη ή ψηλοκρεμαστή) ανάλογα με την δύναμη που θα βάλετε στην μπαλιά σας. Αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί πάντα όπως θα θέλατε, αλλά είναι ότι πρέπει για έναν αρχάριο παίκτη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου