Clash of the Titans για X360, PS3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ, το Star προέβαλε το Clash of the Titans. Όχι το φετινό προφανώς -αφού ούτε καν η μετατροπή σε DVD δεν έχει γίνει ακόμα- αλλά το παλιό, του 1981 στο οποίο βασίστηκε η ταινία του Louis Leterrier. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να τονίσω πως δεν έχω κανέναν ξάδερφο που δουλεύει στο εν λόγω κανάλι, ούτε τους διαφημίζω για να μας το ανταποδώσουν. Για δυο λόγους το ανέφερα: Αφενός, επειδή ήθελα να δείτε με τα μάτια σας πώς η ίδια ακριβώς ιστορία, με την ίδια ακριβώς ασέβεια στην ελληνική μυθολογία και ακόμα χειρότερα οπτικά εφέ, μπορεί να αποτελέσει μια αξιοπρεπή περιπετειούλα εποχής, σε αντίθεση με τη φετινή μετριότητα. Αφετέρου, ήθελα να καταδείξω πως ακόμα και ένα δίμηνο μετά το ντεμπούτο της ταινίας, το… after-effect της δεν έχει κοπάσει και αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν το κάτι τις από την όποια δημοσιότητα απέκτησαν οι κινηματογραφικές περιπέτειες του Περσέα. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται φυσικά και η Namco Bandai, η οποία πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει –έστω και αρκετά καθυστερημένα- το επίσημο παιχνίδι της ταινίας.
Το CotT προσπαθεί να ακολουθήσει το σενάριο της ταινίας στην οποία βασίστηκε(;) και σας βάζει όπως αναμενόταν στο ρόλο του ημίθεου Περσέα. Αν δεν έχετε δει την ταινία, να σας πληροφορήσω πως σε γενικές γραμμές, η ιστορία έχει να κάνει με την ανταρσία των ανθρώπων έναντι στους θεούς του Ολύμπου, οι οποίοι ας πούμε πως δεν το πήραν ιδιαίτερα αψήφιστα και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να την καταπνίξουν. Στην πορεία θα δείτε έναν αχταρμά από διάσημα αρχαιοελληνικά ονόματα να παρελαύνει, αλλά να ανήκουν σε χαρακτήρες παντελώς άσχετους (π.χ. στρατιώτες του Άργους με τα ονόματα Πλάτωνας και Όμηρος). Βέβαια, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι βασισμένο σε μια χολιγουντιανή ταινία δράσης που με τη σειρά της ήταν βασισμένη σε μια ακόμα παλαιότερη χολιγουντιανή ταινία δράσης, θα ήταν άδικο να σχολιάσω την έλλειψη σεβασμού προς το ένδοξο παρελθόν μας και δεν θα το κάνω…
-Και πιάνω που λέτε μια ψαρούκλα... ΝΑ!
-...με το συμπάθιο;
-Όχι, με πετονιά...Το παιχνίδι είναι ένα γραμμικότατο action τρίτου προσώπου και αρχικά με το στήσιμό του, μου θύμισε –ίσως και λόγω περιεχομένου- το Rise of the Argonauts που είχα δει πέρσι, μόνο που εδώ αντί για τον Ιάσωνα ελέγχετε τον Περσέα. Η συντριπτική πλειονότητα των αποστολών σας ζητά απλώς να εξολοθρεύσετε όποιον εχθρό βρείτε μπροστά σας, έστω και αν ενδιάμεσα υπάρχουν challenges με ελαφρώς παραλλαγμένο σκοπό, όπως για παράδειγμα διαγωνισμοί όπου πρέπει να σκοτώσετε περισσότερα τερατάκια από τον αντίπαλό σας. Μην περιμένετε φυσικά κομμάτια εξερεύνησης ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προσδώσει βάθος μεγαλύτερο και από αυτό της παραλίας της Λούτσας, αφού θα μπορούσα κάλλιστα να ισχυριστώ πως το gameplay του μου φάνηκε πιο μονότονο και από το μαρτύριο του Ταντάλου!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου