After Burner Climax (PS3, X360)

Σίγουρα με ένα gamepad θα μπορούσαμε εύκολα να διασκεδάσουμε με ένα platform όπως το Wonderboy ή ένα shooter όπως το Raiden. Όμως τι γίνεται με εκείνα τα παιχνίδια που καθόμαστε φαρδιοί πλατιοί σε μία ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα, πιάναμε ένα εξίσου ειδικό χειριστήριο στο χέρι και απολαμβάναμε, εκτός από ότι συνέβαινε στην οθόνη, κίνηση, ήχους και μηχανισμούς που μας έφερναν όσο το δυνατό πιο κοντά στην «πραγματικότητα»; Αυτό ισχύει στην περίπτωση του νέου παιχνιδιού στην σειρά After Burner, το «Climax», που χωρίς την ειδική του καμπίνα και παρότι αρχικά είναι διασκεδαστικό, είναι τίτλος που μάλλον θα ξεχάσετε μετά από ένα απόγευμα.
To Climax σε δράση. Πραγματικά πολύτιμο σε περιπτώσεις που θέλετε να «καθαρίσετε» την οθόνηInsert coin to start
Το After Burner Climax είναι ένας arcade τίτλος που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2006. Μόνος σκοπός, όπως και στα προηγούμενα της σειράς, είναι να οδηγήσουμε το μαχητικό αεροσκάφος και να επιβιώσουμε από τα συνεχή πυρά, καταστρέφοντας όσο πιο πολλούς εχθρούς μπορούμε στην πορεία μας προς το high score. Οι ρυθμοί είναι εξωπραγματικά γρήγοροι αναγκάζοντας τον παίκτη να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση μιας και όσο προχωράμε στο παιχνίδι, με τα εχθρικά πυρά να πληθαίνουν και να πυκνώνουν. Σε αντίθεση με τα δύο («αρχαία») προηγούμενα After Burner, όπου μπορούσαμε να πιλοτάρουμε μόνο το F-14 Tomcat, στο Climax μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών μαχητικών, του F/A-18E Super Hornet, του F-15E Strike Eagle καθώς και του «παιδιού» του παλιού F-14 Tomcat, F-14D Super Tomcat. Μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά άρα επιλέγουμε όποιο μας αρέσει περισσότερο, του ρίχνουμε και ένα βαψιματάκι (σικ!) και ριχνόμαστε στην μάχη.
Αντί για bosses παιχνίδι μας βάζει να καταδιώξουμε στόχους πιο ζόρικους από τους συνηθισμένους, αν και δεν μας επιβάλει να τους καταστρέψουμε.Για όσους δεν έχουν εμπειρία από τα παλαιότερα της σειράς, το παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα rail-shooter μιας και στην ουσία δεν μπορούμε να πλοηγήσουμε ελεύθερα το αεροσκάφος μας, παρά πετάμε σε μία προκαθορισμένη πορεία περιορίζοντας τις κινήσεις μας σε ελιγμούς διαφυγής από τα εχθρικά πυρά. Τα οπλικά συστήματα περιλαμβάνουν πυραύλους και ένα αυτόματα πυροβόλο, το οποίο ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένει ψιλοάχρηστο μιας και οι εχθρικές μονάδες θα μας δωρίσουν δεκάδες πυραύλους πολύ πριν μπουν στο βεληνεκές του. Για πρώτη φορά στα χρονικά όμως, έχουμε ένα νέο όπλο στην φαρέτρα, το λεγόμενο «Climax». Όταν γεμίζει η μπάρα του Climax μπορούμε για μερικά δευτερόλεπτα σε αργή κίνηση να «κλειδώσουμε» όλα τα αεροσκάφη στην οθόνη καταστρέφοντας τα ταυτόχρονα. Αν όμως χτυπηθούμε σε αυτό το διάστημα, τότε το Climax διακόπτεται.
Και μιας και μιλήσαμε για χτυπήματα, προετοιμαστείτε να δεχτείτε πολλά! Όσο προχωράμε στο παιχνίδι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να αποφύγουμε τους εχθρικούς πυραύλους, ενώ μέσα στον όλο πανζουρλισμό που γίνεται στην οθόνη και με την υπερηχητική ταχύτητα του gameplay, είναι σχεδόν αδύνατο να αντιληφθούμε όλα τα πυρά που έρχονται προς το μέρος μας. Και εφόσον δύο πύραυλοι είναι αρκετοί για να μας αποτελειώσουν, γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον στις αρχές η οθόνη του «game over» θα εμφανίζεται αρκετά συχνά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου