3D Dot Game Heroes για PS3

Δεν θα σας πω ψέματα, έφριξα στην αρχή. Ένιωσα να βγαίνει από μέσα μου το οργισμένο Nintendo fanboy που πριν από καμιά 15ετία (και βάλε) προσπαθούσε να υπερασπιστεί την τιμή της Ninty, του Mario, του Link και των άλλων παιδιών: «Και ποια είσαι εσύ, μωρή Silicon Studio που θα ξεπατικώσεις τόσο απροκάλυπτα κοτζάμ Zelda! Ούτε την παρανυχίδα από το μικρό δαχτυλάκι του Μιγιαμότου δεν μπορείτε να φτάσετε, ρε! Και μόνο για να αντικρίσετε από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου το χρυσό cartridge του Zelda θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε τα μάτια σας με ροδόνερ… ώπα, πώς το έκανε αυτό; Ωχ, κοίτα το σπαθί! Χαχα, οι εχθροί γίνονται κυριολεκτικά κομμάτια όταν τους σφάξεις! Ok, ίσως και να μην είναι τόσο κακό, τελικά το παιχνιδάκι…». Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν μου πήρε πολύ για να κατανοήσω πως το 3DDGH δεν αποτελούσε «ξεδιάντροπη αντιγραφή» του Legend of Zelda, αλλά τον υπέρτατο «φόρο τιμής». Έναν φόρο τιμής τόσο στις πρώτες περιπέτειες του Link όσο και σε άλλων 8/16-bit ηρώων της ίδιας συνομοταξίας, έχοντας σκοπό να μας ταξιδέψει στην εποχή εκείνη που τα πάντα ήταν –ή έστω φαινόντουσαν να είναι- πιο αγνά και ξεκάθαρα…

Η αίσθηση ρετρίλας άλλωστε ξεχειλίζει σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και θέλοντας και μη θα σας γυρίσει σε αυτά τα χρόνια είτε τα έχετε ζήσει είτε όχι. Ακόμα και η ίδια η ιστορία του παιχνιδιού, παρόλο που δεν αναφέρεται άμεσα σε συγκεκριμένο τίτλο ή σειρά, παρουσιάζεται με τέτοιον τρόπο που, δεν μπορεί, θα σας κάνει να σκάσετε ένα χαμόγελο –αν όχι να στάξετε ένα δάκρυ- νοσταλγίας για τις δισδιάστατες πιξελιασμένες μέρες μιας πιο αθώας εποχής.

Τι κάνει ο άνθρωπος για να φάει λίγο χταποδάκι στα κάρβουνα...Το βασίλειο της Dotnia (ευφάνταστο όνομα!) βρισκόταν σε δυο διαστάσεις, μέχρι που μια μέρα ο βασιλιάς του αποφάσισε πως είναι αρκετά… πασέ και για χάρη της εξέλιξης όλα τα sprites έπρεπε να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια έξτρα διάσταση. Κάποτε όμως, ένας σατανικός ιερέας ονόματι Dark Bishop Fuelle κλέβει τη μαγική σφαίρα που βοηθούσε να διατηρείται η ισορροπία στο βασίλειο και εσείς, το εγγόνι ενός θρυλικού ήρωα που είχε ξανασώσει τη χώρα από αντίστοιχη περίσταση, πρέπει να επαναφέρεται την ειρήνη στην Dotnia.

Πριν ξεκινήσετε την ιστορία, θα πρέπει να επιλέξετε την κλάση του χαρακτήρα σας (Hero, Prince, Scholar), καθώς και το μοντέλο του, μέσα από μια σειρά από δεκάδες έτοιμους χαρακτήρες, από τους κλασικούς ιππότες μέχρι νίντζα, ρομπότ και… τον Zinedine Zidane. Μεταξύ μας όμως, δεν θα διαλέξετε κανέναν από αυτούς. Γιατί πολύ απλά, σε μια πανέξυπνη κίνηση εκ μέρους των δημιουργών του 3DDGH, στο παιχνίδι συμπεριλήφθηκε και character editor. Χωρίς υπερβολή, πρέπει να ξοδέψαμε πάνω από μια ώρα παρέα με τον Χαρούλη για να φτιάξουμε… εμένα με μια πορτοκαλιά μπλούζα με το σήμα του byteme! Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να φτιάξετε έξι διαφορετικές στάσεις (για όταν στέκεστε, όταν περπατάτε, όταν επιτίθεστε κ.λπ.), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως template ένα ήδη υπάρχον μοντέλο. Ο σχεδιασμός είναι πιο εύκολος από ό,τι θα περιμέναμε και μετά από 5’ θα το έχετε συνηθίσει. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ελλείψεις (απουσία δυνατότητας copy-paste κομματιών, περιστροφής, bucket tool για να γεμίζει με χρώμα ολόκληρες επιφάνειες) που ίσως να σας αναγκάσουν να καταφύγετε σε χαμαλοδουλειά, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα grid 16x16x16 δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Το μόνο μου παράπονο είναι ίσως πως για να κατεβάσετε δημιουργίες άλλων ή για να ανεβάσετε τη δική σας στο σχετικό κομμάτι του επίσημου site θα πρέπει να μεταφέρετε τα σχετικά αρχεία μέσω υπολογιστή και όχι απευθείας από το PS3 σας. Ίσως βέβαια αυτό να συμβαίνει και για να δώσει την ευκαιρία να δείξουν τις LEGO-κατασκευές τους και όσοι έχουν δημιουργήσει copyrighted ή ακατάλληλο υλικό (αμφότερα απαγορεύονται όπως ήταν αναμενόμενο στο επίσημο site), αφού είμαι βέβαιος πως θα ξεπηδήσουν αρκετοί ανεπίσημοι ιστότοποι με χαρακτήρες που έφαγαν πόρτα στο official site (θέλω να δω πόσοι 8-bit Mario και Link θα εμφανιστούν…).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου