World of Tanks power on...

Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα Free2Play online games. Τα περισσότερα από αυτά είναι είτε καθαροί κλώνοι άλλων MMORPG, είτε διάφορα περίεργα παιχνίδια που μετά από λίγο ξεχνάς το όνομα τους και τον σκοπό τους. Τέλος, υπάρχουν και αυτά τα οποία έχουν κάτι το διαφορετικό, το οποίο δεν βλέπουμε συχνά και καταφέρνουν εν τέλει να τραβήξουν την προσοχή σας.
Ένα από αυτά είναι το World of Tanks. Ένα παιχνίδι το οποίο σας φέρνει στην θέση του οδηγού και σκοπευτή ενός άρματος! Πριν καν κυκλοφορήσει το παιχνίδι, είχε ψηφιστεί ως το πιο πολυαναμενόμενο MMO στην κατηγορία των Free MMORPG από τους ίδιους τους παίκτες, κάτι το οποίο φανερώθηκε και με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, που την δεδομένη στιγμή μετράει 3 εκατομμύρια accounts στους τρεις server που υπάρχουν.
Στο WoT έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία έθνη. Την Σοβιετική Ένωση, την Γερμανία, και την Αμερική. Οι χώρες δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αντιπαλότητα, απλά μπορείτε, βρίσκοντας τους σωστούς συνδυασμούς, να φτιάξετε το απόλυτο τανκ. Παράλληλα, υπάρχει και η Κίνα, από την οποία μπορείτε να αγοράσετε στρατιώτες και οχήματα, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο με το in-game χρήμα του παιχνιδιού.
Τι κάνω τώρα;
Δυστυχώς το παιχνίδι ξεκινάει με κάτι πολύ αρνητικό, το οποίο είναι η έλλειψη κάποιου tutorial που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία του gameplay. Το γεγονός αυτό, θα αναγκάσει πολλούς από εσάς να ψάξετε να βρείτε βοήθεια μέσω Internet.
Παρότι το WoT είναι αρκετά υποσχόμενο το γεγονός ότι μπαίνετε σε κάτι νέο, έχει ως αποτέλεσμα να μην σας δίνεται τρόπος να καταλάβετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Το HUD έχει σωστό και ευπρεπή σχεδιασμό, παρά το σκοτεινό layout, απλά η έλλειψη της καθοδήγησης είναι ένα μείζον θέμα. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες βασικές επιλογές που κατανοούνται εύκολα και με ορισμένα mouseover θα μπορέσετε να καταλάβετε έστω τα βασικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει είτε να είστε μάγος για να μπορέσετε να μπείτε κατευθείαν στο νόημα του παιχνιδιού, είτε να ξοδέψετε άπειρες ώρες μαθαίνοντας τι ακριβώς κάνει η κάθε επιλογή στο κεντρικό μενού.
Το ξεκίνημα σας βρίσκει με τρία τανκς. Καθένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μάχη, ενώ διαθέτει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα είδη των τανκς είναι τέσσερα. Έχουμε καταρχήν τα ελαφριά (Light Tanks), που κινούνται γρήγορα και χρησιμοποιούνται για να κατασκοπεύετε τους αντιπάλους, τα μεσαία (Medium Tanks) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για support, όσο και ως scouts, τα βαριά τανκς (Heavy Tanks) που αντέχουν περισσότερη ζημιά αλλά είναι σε θέση να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά και τέλος τα Tank Destroyers που μόνος του σκοπός τους είναι να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους. Η ακαδημία την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ Ελληνικής Clan (HARD4) αναζητά νέα μέλη που γουστάρουν το παιχνίδι με προοπτικές να ανέβουν στην κύρια clan μας (HARD) η οποία είναι και 8η στα 10 πρώτα clans του παιχνιδιού σε νίκες. Ευρωπαϊκός Server. Ιδιωτικό TeamSpeak εφικτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή