Dark Souls για τους πολύ τρελαμένους...

Οι Ιάπωνες μας έχουν δώσει αρκετά επιτυχημένα διαμάντια τα τελευταία χρόνια και ένα από αυτά ήταν το Demon’s Souls, το οποίο μάλιστα απέσπασε πολλά βραβεία στην πρώτη του έκδοση, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του. Φυσικό επακόλουθο της επιτυχίας του παιχνιδιού, είναι βεβαίως η κυκλοφορία του sequel του, με την ονομασία Dark Souls, το οποίο ακολουθεί σε πολλά πράγματα το μοτίβο του προκάτοχου του. Με απλά λόγια, καλώς ήρθατε σε άλλη μία κόλαση, που απευθύνεται σε…σκληροτράχυλους RPGάδες.
Σενάριο
Στο Dark Souls, ο κόσμος αρχικά κυριαρχούνταν από τους δράκους, ώσπου εμφανίστηκε η ανθρώπινη φυλή και μαζί οι The Fire of Lords. Τέσσερα όντα μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις των λόρδων της φωτιάς. Ο Nito, ο Gwyn, ένας μάγος και ένας πυγμαίος. Όλοι μαζί, πολέμησαν τους δράκους και κατάφεραν τελικά να τους εκθρονίσουν. Από τότε όμως εμφανίστηκε η Darksign, μια αρρώστια η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε νεκροζωντανούς (undead).
Εσείς, αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός undead, ο οποίος όμως γνωρίζει για την ανθρώπινη σύστασή του, και έχετε ως σκοπό να εξαλείψετε αυτή την ασθένεια που έπληξε το ανθρώπινο είδος. Για άλλη μια φορά λοιπόν, θα κάνετε…«παρέα» με πολλούς δαίμονες
Εδώ τα καλά classes
Το αρχικό customization σας επιτρέπει να καθορίσετε το όνομα, το φύλο και το class του χαρακτήρα σας. Η διαθέσιμη γκάμα περιλαμβάνει 10 επιλογές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν τόσο τα συνηθισμένα Warrior, Knight, Thief και Sorcerer, όσο και κάποια πιο σπάνια, όπως ο Pyromancer (μάγος με fire spells) ή ο Deprived, ένας…γυμνός τύπος με ρόπαλο και ασπίδα!
Στη συνέχεια, θα πρέπει να διαλέξετε το βασικό skill, με το οποίο θα ξεκινήσει ο χαρακτήρας σας, το επονομαζόμενο “Gift”. Εδώ έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε θεϊκό νερό που κάνει restore τα hitpoints σας, rings που healάρουν, βόμβες, ικανότητα να ανοίγετε όλες τις κλειδαριές, μάτια-κυάλια που βλέπουν μακριά κτλ. Τέλος, η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τον ορισμό των εξωτερικών χαρακτηριστικών. Ας κάνουμε όμως μια εκτενέστερη αναφορά στα 10 classes του Dark Souls, καθένα από τα οποία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.
Ξεκινώντας με τον Warrior, έχετε έναν ήρωα ο οποίος έχει μεγάλο strength και dexterity και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα αρχικά αντικείμενα στο παιχνίδι. Με τον κατάλληλο συνδυασμό όπλων μπορείτε στα αρχικά levels να αντιμετωπίσετε αντιπάλους που δεν χρησιμοποιούν spells, πιο εύκολα σε σχέση με άλλα classes
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου