Forza Motorsport 4 για ώριμους οδηγούς

Το Forza Motorsport αποτελεί μία από τις πιο σίγουρες αγορές, καθώς όλες οι εκδόσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικές. Τέτοιες σειρές σας δίνουν ένα σοβαρό κίνητρο να αγοράσετε το Xbox 360, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να βρείτε το συγκεκριμένο racing πουθενά αλλού.
Βλέποντας το Forza Motorsport 4 στις πρόσφατες εκθέσεις, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η Turn 10 Studios θα έκανε για άλλη μια φορά κορυφαία δουλειά. Πιστό στις παραδόσεις του και στον simulation χειρισμό, με πάνω από 500 αυτοκίνητα και δεκάδες modes, με υποστήριξη Kinect και πολλές ακόμη εκπλήξεις, το Forza 4 είναι ένας ακόμη τίτλος που θα αφήσει εποχή για την κονσόλα της Microsoft. Ας τον απολαύσουμε.
Start your engines Ανοίγοντας το κουτί του Forza Motorsport 4 θα βρεθείτε για άλλη μια φορά μπροστά σε δύο DVD. Το πρώτο είναι το Play Disc και το δεύτερο είναι το Content Install Disc. Αρχικά δεν απαιτείται κάποια χρονοβόρα εγκατάσταση, όμως στην πορεία θα χρειαστούν κάποια installations από το δεύτερο DVD. Τα Installations αυτά εγκαθιστούν αρχεία στο σκληρό σας δίσκο, ώστε να επαναφέρετε το πρώτο δισκάκι στο DVD-ROM και να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο.




Η πρώτη σας επαφή με το τιμόνι θα γίνει σε μια προκαθορισμένη κούρσα, στο τέλος της οποίας θα εισέλθετε στο βασικό μενού του παιχνιδιού. Πριν από αυτό όμως, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε import το προφίλ σας από το Forza Motorsport 3 (ανιχνεύεται αυτόματα από το σύστημα). Ανάλογα με το level που είχατε, θα σας δοθούν κάποια αυτοκίνητα και credits, ώστε να έχετε για αρχή μία σημαντική βοήθεια. Όμως, το level σας στο Forza Motorsport 4 θα ξεκινάει από μηδενική βάση.
Χειρισμός και A.I.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καταρχήν το gameplay στο Forza Motorsport είναι ο ορισμός του simulation, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αρχάριοι του είδους θα πρέπει να τρομάξετε. Η Turn 10 σας προσφέρει πέντε επίπεδα χειρισμού, ανάλογα με την ικανότητά σας.
Στο Easy υπάρχει steering assistance, braking assistance και κάθε είδους βοήθεια. Στην Normal δυσκολία φεύγει το steering assistance και πλέον ελέγχετε πλήρως το αυτοκίνητο κι αισθάνεστε καλύτερα την οδηγική του συμπεριφορά, ειδικά στις στροφές όπου ενδέχεται να σας σπινιάρει. Στο Hard επίπεδο αρχίζουν τα ζόρια καθώς φεύγει το αυτόματο φρένο και προστίθεται απλά ένα ABS. Στα Advanced και Expert επίπεδα υπάρχουν manual ταχύτητες. Eiδικά στο Expert, η Simulation οδήγηση (χωρίς καν βοηθητική γραμμή) απευθύνεται καθαρά στους…guru του είδους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου