Driver: San Francisco για γκαζοφονιάδες...

Το πρώτο Driver κυκλοφόρησε το 1999 στο Playstation από την τότε γνωστή Reflections Interactive κι έγινε γρήγορα αγαπητό για την δράση που προσέφερε και τις δύσκολες αποστολές του. Αν και η συνέχεια του, η οποία κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα, ήταν αρκετά καλή, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, τα οποία ήταν απογοητευτικά σε όλους τους τομείς. Η αγορά της Reflections από την Ubisoft και η δημιουργία της Ubisoft Reflections, δίνει στο studio μια τελευταία ευκαιρία να μας παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο και ταυτόχρονα να ρισκάρει, προσθέτοντας νέους μηχανισμούς στο gameplay. Τα καταφέρνει άραγε;
Σενάριο
Το παιχνίδι ξεκινάει έξι μήνες μετά τα γεγονότα του Driv3r, με τον ήρωα μας, John Tanner και την παλιά του νέμεσις, Charles Jericho, να βγαίνουν τελικά ζωντανοί μετά τα συμβάντα που διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. O Jericho, φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και συλλαμβάνεται, ενώ ο Tanner μαζί με τον συνάδελφό του, Tobias Jones συνεχίζουν να τον κυνηγάνε. Στο εισαγωγικό βίντεο βλέπουμε τον Jericho να μεταφέρεται από την φυλακή με ένα βαν της αστυνομίας, αλλά δε περνάει πολύ ώρα μέχρι να καταλάβει το όχημα και εν τέλει να αποδράσει. Στο κυνηγητό που ακολουθεί, ο Jericho θα εμβολίσει το αυτοκίνητο του Tanner και ένα διερχόμενο φορτηγό θα στείλει τον πρωταγωνιστή μας στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, σχεδόν όλο το παιχνίδι διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό του Tanner, με τον ίδιο να πιστεύει ότι ζει πραγματικά τα γεγονότα. Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται όταν η φαντασία και η πραγματικότητα αρχίζουν να συνδέονται. Το σενάριο δεν είναι και από τα πιο δυνατά σημεία του τίτλου και πολλοί έχουν ενστάσεις για το γεγονός ότι όλη τους η προσπάθεια αναλώνεται στη σύλληψη ενός φανταστικού εχθρού και όχι του πραγματικού. Αν θέλετε να απολαύσετε το παιχνίδι πάντως, θα πρέπει να παραβλέψετε αυτό το στοιχείο.
Shift και φύγαμε!
Με την δράση να λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο που έφτιαξε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, δίνεται η ευκαιρία στην Ubisoft Reflections να εμπλουτίσει το gameplay με μηχανισμούς που ξεφεύγουν από τα όρια του φυσικού. Από πολύ νωρίς θα σας δοθεί η ικανότητα Shift, η οποία σας επιτρέπει να βγείτε από το σώμα σας, να “πετάξετε” ελεύθερα πάνω από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και να πάρετε τον έλεγχο οποιουδήποτε οχήματος σας βολεύει κάθε φορά. Μπορείτε να μεταπηδήσετε από όχημα σε όχημα κατά βούληση χωρίς κανένα περιορισμό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις διαθέσιμες επιλογές και στην ολοκλήρωση των αποστολών.
Οι δραστηριότητες που υπάρχουν στο παιχνίδι έχουν αρκετή ποικιλία, αλλά αργά ή γρήγορα καταντούν επαναλαμβανόμενες. Στις περισσότερες εξ αυτών θα χρειαστεί να κάνετε εκτεταμένη χρήση του Shift για να τις φέρετε εις πέρας, υπάρχουν όμως και αποστολές στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε απλά τις ικανότητές σας στην οδήγηση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου