Uncharted 3: Drake's Deception εντυπώσεις

Ο Nathan Drake είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος ήρωας του Playstation 3. Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η Naughty Dog έπρεπε να δημιουργήσει την δική της μηχανή γραφικών, να του δώσει μέσω του σεναρίου έναν μοναδικό χαρακτήρα και βέβαια ο Nolan North, ο ηθοποιός που τον υποδύεται απ’ το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, έπρεπε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τελικά τρεις εκδόσεις μετά, όλα πήγαν κατ’ ευχή, ίσως ακόμα καλύτερα κι απ’ ότι η ίδια η Naughty Dog το υπολόγιζε. Κι αυτό γιατί όλο το team κάνει άριστα την δουλειά του. Το gameplay ολοένα και βελτιώνεται, οι νέες τοποθεσίες εξάπτουν το ενδιαφέρον, το multiplayer τιμάει τα λεφτά που δίνετε και κυρίως (για τους παλιούς) η πλοκή και η σκηνοθεσία σας δένουν τόσο απίστευτα, που ανυπομονείτε κάθε φορά να δείτε την συνέχεια.
Σενάριο
Ο βαθύτερος στόχος του διάσημου αρχαιολόγου αποκαλύπτεται πλέον και επίσημα, καθώς στο Uncharted 3 θα δοθούν όλες οι απαντήσεις που ψάχνατε. Στα πρώτα λεπτά θα μάθετε πως γνωρίστηκαν ο Nathan Drake κι ο Victor Sullivan, αλλά και τι πραγματικά είναι το δαχτυλίδι που φοράει στο λαιμό του ο Nathan και πως το πήρε στα χέρια του. Μαζί σας θα είναι όλοι οι σύντροφοι που έχετε γνωρίσει από τα δύο πρώτα επεισόδια, ενώ θα έχουμε νέα πρόσωπα από την πλευρά των «κακών» και συγκεκριμένα την Katherine Marlowe, απόγονο συμβούλων της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και τον Talbot, που ουσιαστικά είναι το δεξί της χέρι, κοινώς το «τσιράκι» της υπόθεσης.
Κάποια κειμήλια δεν είναι απλώς…κειμήλια αλλά δείχνουν τον δρόμο προς έναν μεγαλύτερο θησαυρό. Συνδέοντας τα κομμάτια του παζλ, ο Nate θα βρεθεί στα χνάρια του T.E. Lawrence, ενός διάσημου Βρετανού στρατιωτικού και ερευνητή, αλλιώς γνωστού και ως "Λόρενς της Αραβίας. Ο Lawrence έζησε στο διάστημα 1888-1935, πολέμησε με επιτυχία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και για χάρη της τότε Βασίλισσας της Αγγλίας, κλήθηκε να βρει μια χαμένη πόλη, την “Ατλαντίδα της άμμου”. Δεν γνωρίζουμε όμως αν την βρήκε ή όχι.
Ο Nathan με την παρέα του ξεκινάει λοιπόν ένα touring σε διάφορες χώρες με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία και εν τέλει βάζει ως στόχο να βρει την χαμένη πόλη στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πλάνα του δεν βγαίνουν ακριβώς όπως τα υπολόγιζε.
Τα φιλαράκια
Οι δύο πρώτες αποστολές λειτουργούν ως tutorial, ώστε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του παιχνιδιού. Στην πρώτη, ο Nathan κι ο Victor πλακώνουν στο ξύλο μια ομάδα κακοποιών. Σε αυτό το σημείο μαθαίνετε τις νέες αλλαγές στο χειρισμό και συγκεκριμένα στις melee μάχες. Οποιαδήποτε στιγμή πλησιάσετε έναν αντίπαλό σας, μπορείτε με το τετράγωνο να τον γρονθοκοπήσετε ή να τον πνίξετε πισώπλατα. Επίσης, όταν εμφανίζονται τα σύμβολα Δ και Ο στην οθόνη, τότε πατώντας τα αντίστοιχα κουμπιά αποφεύγετε χτυπήματα και λαβές αντίστοιχα. Με το Ο μπορείτε κι οι ίδιοι να γραπώσετε κάποιον και στη συνέχεια με το τετράγωνο να τον «αρχίσετε στις γρήγορες».
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου