Spider-man: Edge of Time

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που η Beenox κατέπληξε τους φίλους του Spider-man, παραδίδοντάς τους το Shattered Dimensions. Μπορεί οι προτάσεις που βασίζονται σε γνωστούς ήρωες από comics να μην έχουν και την καλύτερη παράδοση, αλλά η αγάπη της ομάδας ανάπτυξης προς τον Άνθρωπο-Αράχνη, καθώς και το μεράκι της να προσφέρει κάτι πραγματικά καλό, γινόταν εύκολα αντιληπτή. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η ανακοίνωση και η παραλαβή του Edge of Time δημιούργησε την πεποίθηση πως η σειρά μάλλον βρήκε το δρόμο της, όποτε η υψηλή ποιότητα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, συνοδευόμενη από πολλές ώρες διασκέδασης.
Δυστυχώς, όμως, επήλθε η μεγάλη ανατροπή. Για κάποιο μυστήριο λόγο, η παρούσα δημιουργία εμφανίζεται ελλιπέστατη σε όλους τους τομείς και πέρα από το προσεγμένο σενάριο αλλά και τους καλογραμμένους διαλόγους, οι παίκτες θα αναρωτηθούν για το τι πήγε στραβά. H συνολική ποιότητα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, με την Activision να παραδίδει στην αγορά έναν μισοτελειωμένο αλλά σε κανονική τιμή τίτλο, με σοβαρές ελλείψεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Μια ματιά στο σενάριο
Η ιστορία του Spider-man Edge of Time περιστρέφεται γύρω από τα σενάρια των Amazing Spider Man και της εκδοχής του στο 2099, τα οποία και εκτυλίσσονται παράλληλα. Στο παρόν υπάρχει ο Peter Parker, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στην Daily Bugle και να ερωτοτροπεί με την Mary Jane. Ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, ο παίκτης θα συναντήσει τον Miguel O'Hara, τη μοντέρνα εκδοχή του Ανθρώπου-Αράχνη, ο οποίος προσπαθεί να αναβάλει τα σχέδια του Walker Sloan. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας έχει εφεύρει μια χρονομηχανή σε συνεργασία με τον Dr. Octopus και επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει για τους δικούς του –όχι και τόσο θεμιτούς- σκοπούς.
Όταν ο O’Hara αναλαμβάνει δράση και προσπαθεί να θέσει ένα τέλος, κατά έναν μυστήριο τρόπο δημιουργείται μια σύνδεση του παρόντος με το μέλλον και έτσι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας αλλάζει θέση με τον Peter Parker. Tο αρχικό σοκ είναι μεγάλο και για τους δύο, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως η πορεία του ενός, είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν του άλλου.
Το σενάριο του Edge of Time αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, ενώ όσο η ιστορία εξελίσσεται, οι χαρακτήρες θα αποκτούν ολοένα και περισσότερο βάθος και δεν θα είναι απλοί κομπάρσοι. Πολλές αιθέριες υπάρξεις θα κάνουν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους, με τους διαλόγους να είναι σωστά γραμμένοι και γεμάτοι έξυπνες ατάκες, ενώ πρέπει να ομολογήσουμε πως η φωνή της Laura Vandervoort, η οποία ενσαρκώνει τη Mary Jane, είναι σκέτος πειρασμός.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου