Resistance 3: τρομερές πληροφορίες...

Το τρίτο μέρος της σειράς Resistance από την Insomniac εξελίσσεται σε ένα από τα πλέον αναμενόμενα FPS της φετινής χρονιάς
Η σειρά Resistance ξεκίνησε το 2006 με το Resistance: Fall of Man ενώ το sequel (Resistance 2) κυκλοφόρησε με μεγάλη εμπορική αλλά και κριτική επιτυχία το 2008. Την επόμενη χρονιά, ένα spinoff του πρώτου παιχνιδιού με τίτλο Resistance: Retribution κυκλοφόρησε για το PSP. Για την τρίτη συνέχεια της σειράς η Insomniac αποφάσισε να πάρει το χρόνο της, μιας και αφιέρωσε τρία χρόνια στη βελτίωση του τίτλου προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό στην αγορά των FPS.
Υπόθεση
Το σενάριο διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, το 1957, τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Resistance 2. Ένας εξωγήινος πολιτισμός γνωστός ως Chimera έχει εισβάλει στη γη και την έχει κατακτήσει. Προκειμένου να μεγαλώσει το στρατό του, μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε τερατόμορφους υπερστρατιώτες που τον υπηρετούν. Οι επιζήσαντες άνθρωποι έχουν επιδοθεί αναγκαστικά σε αντάρτικο εναντίον των εισβολέων χωρίς ιδιαίτερα πετυχημένα αποτελέσματα.
Στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταγωνιστής ήταν ο λοχίας Nathan Hale. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο «αντικαταστάτης» του στον πόλεμο εναντίον των Chimera και πρώην στρατιωτικός, Joseph Capelli. Στο τρίτο μέρος του Resistance οι Chimera έχουν επικρατήσει πλήρως στη γη και η ανθρωπότητα κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να επανέλθει.
Ο Joseph Capelli κρύβεται μαζί με την οικογένειά του και άλλους επιζήσαντες μακριά από τους εισβολείς. Έχει σταματήσει τη δράση του και απλά προσπαθεί να κρατήσει ζωντανούς τη γυναίκα του και το γιο του. Όταν όμως ο Dr. Malikov τον πείθει ότι υπάρχει τρόπος να πλήξουν σοβαρά τους Chimera, ο Capelli παίρνει την δύσκολη απόφαση να αφήσει πίσω την οικογένειά του και να ξεκινήσει ένα ταξίδι διασχίζοντας όλη την Αμερική προκειμένου να φτάσει στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, στην πορεία του θα βοηθήσει τις αντάρτικες ομάδες να συνεχίσουν τη μάχη τους προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η αντίσταση.
Γραφικά
Στα βίντεο που έχει δείξει η Insomniac παρουσιάζονται οι Remnants ("έναπομείναντες", όπως αυτοαποκαλείται η ομάδα της αντίστασης), οι οποίοι προσπαθούν να διαλύσουν ένα εχθρικό αεροσκάφος. Τα γραφικά και οι κινήσεις μοιάζουν αρμονικές και διαθέτουν ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο ρεαλισμού. Υπάρχει μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα πάνω από την πόλη και η εικόνα της καταστροφής ενισχύεται από τα υπερχειλισμένα νερά, τα βρώμικα τούνελ και τα πτώματα εξωγήινων και ανθρώπων που βρίσκονται διάσπαρτα.
Το σκάφος διαλύεται και αρπάζει φωτιά δημιουργώντας έτσι ένα αποκαλυπτικό σκηνικό. Οι Chimerans προσπαθούν να αποδράσουν και δουλειά του Capelli είναι να εξοντώσει όσους επέζησαν. Οι αντίπαλοι φαίνεται πως αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό στο ένας εναντίον ενός και προτιμούν να κρυφθούν μέχρι να επιτεθούν μαζικά σε σμήνη, δημιουργώντας μια ασπίδα που κάνει αδύνατη τη ζημιά με τα συμβατικά όπλα. Μιας και αναφερόμαστε στα όπλα, πρέπει να σας πούμε πως η Insomniac, ως προγραμματιστική ομάδα του Ratchet & Clank, φημίζεται για τη φαντασία της στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα μπορούσε να μας αφήσει παραπονεμένους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου