Infamous 2 για όσους επιμένουν...

Τα τελευταία χρόνια, οι ιδέες στον χώρο των video games τείνουν πλέον να εξαντληθούν, ιδιαίτερα στα παιχνίδια δράσης. Το Infamous της Sucker Punch, δημιουργού της σειράς Sly, γνώρισε πρόπερσι σημαντική επιτυχία, παρότι οι κριτικές του ήταν αμφιλεγόμενες. Παρότι διέθετε στοιχεία που συναντάμε και σε άλλα παιχνίδια δράσης, μέσω του σεναρίου του προσπάθησε να προσφέρει κάτι το διαφορετικό.
Με δεδομένο τις καλές πωλήσεις, το sequel ήταν ότι πιο λογικό να κυκλοφορήσει. Δύο χρόνια μετά, οι developers όφειλαν να παρουσιάσουν κάτι πρωτοποριακό και τεχνολογικά αρτιότερο. Βλέποντας μία πρώιμη beta έκδοση του Infamous 2 στην Gamescom πέρυσι τον Αύγουστο, προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα, καθώς τα γραφικά του και η τεχνητή νοημοσύνη ήταν αρκετά πιο πίσω σε σχέση με ότι είχα στο μυαλό μου. 10 μήνες μετά, η τελική έκδοση όφειλε να έχει ολοκληρωθεί στο 100%, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη, ενώ συν τις άλλοις πολλά από τα λάθη της πρώτης μεταφέρθηκαν και εδώ. Ας δούμε λοιπόν τι καινούργιο υπάρχει στο νέο Infamous 2 και τι παραλείφθηκε.
Σενάριο
Στο Infamous ελέγχετε ως γνωστόν τον Cole MacGrath, έναν ήρωα ο οποίος μετά από μία φυσική καταστροφή επιβιώνει αποκτώντας υπερφυσικές δυνάμεις, που βασίζονται στον ηλεκτρισμό. Μπορεί δηλαδή να εκτοξεύει κεραυνούς για να σκοτώσει ή αντίστοιχα να χρησιμοποιεί πηγές ενέργειες (όπως πυλώνες με ρεύμα ή ακόμα και λάμπες) για να θεραπεύεται.
Χρονολογικά βρισκόμαστε μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους. Αυτή τη φορά, ένας τεράστιος γίγαντας δεκάδων μέτρων ύψους, που θυμίζει κάτι από golem και ηφαίστειο μαζί, έχει επιτεθεί στην Αμερική. Στο ξεκίνημα λοιπόν, ορμάτε σε αυτόν τον πύρηνο γίγαντα με σκοπό να τον ρίξετε. Επειδή όμως σας συνθλίβει… στην χούφτα του, τελικά καταλήγετε ετοιμοθάνατος στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ακολούθως φυγαδεύεστε στο New Marais (δηλαδή New Orleans) με σκοπό να επανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Έτσι για να ‘χει ενδιαφέρον το πράγμα, μην τα βρείτε κι όλα έτοιμα.
Μέχρι να φτάσετε να ξαναντιμετωπίσετε τον γίγαντα, στο δρόμο σας θα σκοτώνετε διαρκώς εγκληματίες. Θα καλείστε δηλαδή να επιβάλετε τον νόμο στις χαώδεις Ηνωμένες Πολιτείες του μέλλοντος. Μαζί σας βρίσκεται κι ένα cast εκλεκτών συναδέλφων που σας βοηθούν, αν και πρακτικά σε ότι κάνετε θα δράτε κυρίως μόνοι.
Gameplay
Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να πούμε ότι σας δίνεται η ευκαιρία να φορτώσετε το save game του πρώτου Infamous, αρκεί να το έχετε κρατήσει αποθηκευμένο στο PS3 σας. Αυτό σας δίνει από την αρχή θετικό ή αρνητικό karma στις δυνάμεις σας ή επιπλέον bonus xp και powers. Σεναριακά όμως δεν επηρεάζει απολύτως τίποτα.
Όσοι είχατε δοκιμάσει το πρώτο Infamous θα θυμάστε ότι ο Cole ασχολούνταν με το να ανεβάζει τα powers του και να σκαρφαλώνει σε κτίρια χρησιμοποιώντας τεχνικές parkour. Kάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ, με την προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού. Το “surfing” πάνω σε καλώδια ρεύματος, που σας βοηθάει να μεταβαίνετε γρήγορα κι εύκολα από το ένα κτίριο στο άλλο. Γενικά ο Cole χρησιμοποιεί περισσότερα ακροβατικά φέτος αφιύ μπορεί και κρατιέται για περισσότερη ώρα στον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται με άνεση σε ψηλά σημεία.
Ο τρόπος χειρισμού παραμένει ίδιος, καθώς με το L1 στοχεύετε και με το R1 εκτοξεύετε την επιθυμητή μαγεία σας. Μπορείτε επίσης να επιτεθείτε melee, να καλυφθείτε πίσω από εμπόδια όταν σας πυροβολούν και βέβαια να αναπληρώσετε την ενέργειά σας, η οποία σας χρειάζεται για τα powers που χρησιμοποιεί ο Cole. Το μόνο σημείο που ίσως σας δυσκολέψει είναι η κάμερα, η οποία στις melee επιθέσεις κάνει κάποια αδικαιολόγητα zoom και σας αφαιρεί την αίσθηση του χώρου. Επίσης, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μπορείτε να πιαστείτε εύκολα από την βάση μιας σκάλας, αν δεν την πιάσετε ακριβώς στο σωστό σημείο.
Οι πράξεις σας επηρεάζουν το karma σας, κάτι που επίσης είχαμε δει στο πρώτο μέρος. Αν είστε καλός απέναντι στους πολίτες και τους βοηθάτε ή αν συλλαμβάνετε κακοποιούς τότε αποκτάτε “Good karma”. Αν όμως χτυπάτε τους πολίτες ή τους αστυνομικούς τότε αποκτάτε “Evil karma”. Κάθε karma σας προσδίδει αντίστοιχα και διαφορετικές ικανότητες, ανάλογα με το επίπεδό σας.
Powers
Στο ρεπερτόριο του Cole έχουν προστεθεί από φέτος νέες δυνάμεις, οι οποίες μαζί με τις παλιές φτάνουν συνολικά τις 27. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συνδυασμούς επιθέσεων. Πέρα από το τυπικό lightning bolt, συναντάμε διαφόρων ειδών χειροβομβίδες, το μαζικό lightning κοντινής απόστασης ή την τηλεκίνηση με την οποία εκτοξεύετε αμάξια, βαρέλια ή άλλου είδους αντικείμενα πάνω στους εχθρούς σας.
Υπάρχουν επίσης νέες τεχνικές που βασίζονται στον πάγο, την δυνατότητα εκτόξευσης πολλαπλών ιοντικών ακτίνων ή (σε ανώτερο επίπεδο) ακόμα και την μεταβίβαση της ενέργειες του εχθρού σε εσάς (Ultra Drain). Όσο μαθαίνετε πιο περίτεχνα powers τόσο μεγαλύτερη ενέργεια θα καταναλώνετε με το καθένα από αυτά. Η εναλλαγή τους γίνεται είτε με το Start, είτε με το d-pad, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου