DmC στην E3 2011

Πάει ένας χρόνος από τότε που δημοσιεύτηκε το πρώτο τρέιλερ του νέου μέλους της σειράς Devil May Cry. Το νέο look του πρωταγωνιστή Dante και κατ'επέκταση του ίδιου του τίτλου, άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα για το αν η νέα εταιρεία πίσω από την ανάπτυξή του θα το μεταχειριστεί όπως του αξίζει. Ο λόγος για τη Ninja Theory, παιχνίδια της οποίας είναι τα Heavenly Sword και Enslaved: An Odyssey to the West. Ωστόσο, τo τρέιλερ του πέμπτου Devil May Cry, (το επονομαζόμενο DmC) στη φετινή έκθεση Ε3 κατάφερε και απέσπασε καλές κριτικές.
Σενάριο
Όσον αφορά το σενάριο του DmC, λίγα πράγματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Συγκεκριμένα το παιχνίδι τοποθετείται χρονολογικά πριν τα γεγονότα του Devil May Cry 3. Ο έφηβος τότε Dante προσπαθώντας να το σκάσει από μία πόλη-φάντασμα, θα ανακαλύψει τις πραγματικές του δυνάμεις, αποδεχόμενος το γεγονός ότι είναι δαίμονας. Η νέα ατμόσφαιρα του τίτλου ήρθε για να μείνει καθώς έχει γίνει γνωστό ότι με αφετηρία το νέο Devil May Cry, η σειρά αλλάζει οριστικά πρόσωπο.
Gameplay
Στον συγκεκριμένο τομέα, που ανέκαθεν αποτελούσε το "ζουμί" της σειράς, παλιά και νέα στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το νέο σπαθί του Dante, το οποίο αλλάζει μορφές. Από δρεπάνι και ιαπωνικό κατάνα, συναντάμε μέχρι και σφυρί ή να είδος σχοινιού με το οποίο τραβάτε τον εχθρό προς το μέρος σας ή αντίστροφα τραβιέστε εσείς προς αυτόν. Επίσης, τα δύο πιστόλια (Ebony και Ivory) δεν θα μπορούσαν να λείπουν.
Το παρόν δίνουν και γνώριμες κινήσεις από το παρελθόν, όπως η εκτόξευση του αντιπάλου στον αέρα για εξαπόλυση combo αλλά και η μεταμόρφωση του Dante σε δαίμονα. Εν ολίγοις, η ικανότητα να γραπώνετε τον αντίπαλό σας σε συνδυασμό με παλιές και νέες τεχνικές, οδηγούν σε έναν πιο ολοκληρωμένο μαχητή, παντρεύοντας στοιχεία από τον Dante των προηγούμενων τίτλων και του Nero, πρωταγωνιστή του Devil May Cry 4.
Γραφικά
Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την πολύ γνωστή μηχανή γραφικών Unreal Engine 3, τις δυνατότητες της οποίας ίσως να έχετε θαυμάσει σε τίτλους όπως τα Bioshock, Mass Effect και Gears of War. Τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, με έντονους χρωματισμούς τόσο στο περιβάλλον όσο και στα εφέ κινήσεων των χαρακτήρων. Αίσθηση επίσης προκαλούν οι φωτοσκιάσεις και το επίπεδο της λεπτομέρειάς τους. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν το Devil May Cry 5 ως εμφανισιακά το αρτιότερο της σειράς.
Κυκλοφορία
Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του DmC. Γνωρίζουμε μόνο ότι αναπτύσσεται σε Playstation 3 και Xbox 360.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου