Όταν το Diablo ερωτεύτηκε το Spore…

Την Maxis Software την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τα δύο πρώτα The Sims και τα άπειρά τους expansions. Μετά την εμπορική επιτυχία που έτυχαν οι δημιουργίες της, η αμερικάνικη εταιρεία δε θα μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Έτσι, το 2008 κυκλοφόρησε το Spore, το οποίο προσπάθησε να επαναστατήσει στο είδος των simulation games, θέτοντας έτσι ψηλά τον πήχη για τα επόμενα projects της.
Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Εκατομμύρια δημιουργίες από τους χρήστες, χιλιάδες ώρες παιχνιδιού και ένα expansion αποδεικνύουν ότι το Spore ήταν κάτι παραπάνω από ένα simulation της ίδιας της ζωής και της εξέλιξής της. Αυτή τη φορά, το τοπίο αλλάζει, το Darkspore μετατρέπεται σε ένα ανελέητο hack-n-slash Action RPG το οποίο έχει ελάχιστα κοινά με τον προηγούμενο τίτλο της Maxis.
Σενάριο
Οι Crogenitors, μία φυλή από επιστήμονες οι οποίοι ήταν αυθεντίες στην χειραγώγηση του DNA, δημιούργησαν μεταλλαγμένους ήρωες, τους “Living Weapons”. Ένας από τους επιστήμονες, ο Xylan, ανακάλυψε μια μέρα το E-DNA, μία ασταθή μορφή του DNA, που μόλυνε οτιδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του. Το E-DNA μετέτρεψε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς σε έναν…γενετικό εφιάλτη, τους Darkspore. Εσείς λοιπόν αναλαμβάνετε τον ρόλο του τελευταίου εν ζωή Crogenitor με σκοπό να εξαλείψετε αυτή την απειλή και να επαναφέρετε την ισορροπία στο σύμπαν.
Το σενάριο ακούγεται απλοϊκό και ρηχό, αλλά ουσιαστικά υπάρχει απλά ως δικαιολογία για να σφάξετε ότι βρεθεί μπροστά σας…ξανά και ξανά. Η διαδικασία αυτή βέβαια όπως θα δούμε και παρακάτω, κρίνεται τόσο διασκεδαστική, όσο και εθιστική.
Ο κόσμος
Το παιχνίδι εξελίσσεται σε αρκετούς πλανήτες, καθένας από τους οποίους έχει διαφορετική μορφολογία εδάφους. Σε αντίθεση με άλλα RPG, δεν υπάρχει κάποιος ενιαίος κόσμος για να περιπλανηθείτε, αλλά ούτε και φιλικοί χαρακτήρες για να αλληλεπιδράσετε. Όλη η δράση διαδραματίζεται μέσα σε αυτοτελή και γραμμικά επίπεδα γεμάτα με εχθρούς για να σκοτώσετε και άπειρα αντικείμενα για να συλλέξετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου