Operation Flashpoint: Red River

Ασχέτως με το αν φέρει το όνομα, τόσο το παρόν παιχνίδι όσο και το προγενέστερο Dragon Rising, ακόμα και εκ πρώτης όψεως έχουν αρκετές διαφορές με το πρώτο Operation Flashpoint. Αυτό συμβαίνει διότι η δημιουργός εταιρεία Bohemia Interactive, έλυσε τη συνεργασία της με την Codemasters και προχώρησε στην δημιουργία της σειράς ArmA. Εντούτοις η Codemasters ανέλαβε μόνη της το development.
Σύμφωνα με τα σχόλια των οπαδών της σειράς, το 2009 το Dragon Rising «ξενέρωσε» αρκετούς οπαδούς του είδους, τα πήγε σχετικά καλά, παρότι δεν προσέφερε όσα το Operation Flashpoint, ενώ ήταν και το πρώτο του είδους του που κυκλοφόρησε σε κονσόλες. Δυο χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να δούμε πως θα τα πάει και το τρίτο μέρος της σειράς, το Red River.
Σενάριο
Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μεταξύ των συνόρων του Αφγανιστάν και του Τατζικιστάν. Μια τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα ETIM εξαπολύει επιθέσεις εναντίων Αμερικανικών φυλακίων στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών, με αποτέλεσμα δυνάμεις πεζοναυτών να εισχωρήσουν στο Τατζικιστάν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν. Παράλληλα, ο Κινεζικός στρατός επεμβαίνει τόσο εναντίον των τρομοκρατών, σαν αντίποινα για τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε Κινέζους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όσο και εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων.
Στις πρώτες δύο εκδόσεις της σειράς, το σενάριο του παιχνιδιού παρουσιάζεται με το αντίστοιχο πολεμικό και πολιτικό υπόβαθρο. Κάτι ανάλογο συμφέρει και στο Red River. Δεν σας δίνονται δηλαδή απλώς εντολές να επιτεθείτε, αλλά σας παρουσιάζεται και ο λόγος που πρέπει να το κάνετε. Είναι ένα χαρακτηριστικό που ναι μεν φαίνεται «άχρηστο» σε όσους απλά θέλουν να σφάξουν κόσμο, αλλά ουσιαστικά συμβάλλει στον ρεαλισμό ενός tactical shooter.
Gameplay
Στο κύριο campaign του Red River αναλαμβάνετε τον ρόλο του αρχηγού μιας ομάδας τεσσάρων πεζοναυτών. Το gameplay ακολουθεί τους βασικούς κανόνες ενός tactical shooter, όπου μεθοδικότητα και προσοχή υπαγορεύουν την κατάληξη κάθε μάχης καθώς μια και μόνο σφαίρα μπορεί να σας σκοτώσει. Ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να μείνει ασυγχώρητο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου