Red Faction: Armageddon

Έχουν περάσει ακριβώς δυο έτη από την κυκλοφορία του τρίτου τίτλου της σειράς Red Faction, το οποίο έμεινε στην ιστορία χάρη στο καινοτόμο χαρακτηριστικό του να μπορούμε να καταστρέφουμε οτιδήποτε βρίσκεται στο πέρασμα μας. Βασισμένη στην επιτυχημένη συνταγή του Guerrilla, η Volition επιστρέφει κρατώντας στα χέρια της την τέταρτη δόση μας, το Red Faction: Armageddon. Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε αν η καταστροφή θα γίνει και πάλι στον Άρη ή αν αυτή τη φορά θα γίνει στα…γραφεία της THQ.
Σενάριο
Έχει περάσει μισός αιώνας από το τέλος του πολέμου με τους Guerrilla στον πλανήτη Άρη και ο κόσμος πλέον κατοικεί κάτω από την επιφάνειά του λόγω της καταστροφής του Terraformer, του μηχανήματος που δημιουργούσε την βιώσιμη ατμόσφαιρα. Πρωταγωνιστής είναι ο εγγονός του μεταλλωρύχου Alec Mason, ο Darius Mason, ο οποίος άθελά του ανοίγει μια πύλη και απελευθερώνει μια εξαγριωμένη εξωγήινη φυλή, η οποία βρισκόταν φυλακισμένη στα έγκατα του Άρη.
Κάπου εκεί ξεκινάει η δική σας δουλειά, όπου καλείστε να διορθώσετε την ζημιά που κάνατε και να εξοντώσετε τους εξωγήινους, οι οποίοι θέλουν να εκδικηθούν τους ανθρώπους που κατέλαβαν τον πλανήτη τους. Οι αποστολές που σας δίνονται, αν και πολλές φορές χωρίς ουσία, αποσκοπούν στην διάσωση του ανθρώπινου γένους που έχει μεταναστέψει εδώ και χρόνια στον γειτονικό πλανήτη.
Gameplay
Το Red Faction: Armageddon είναι ένα παιχνίδι τρίτου προσώπου και σε αντίθεση με τον ανοιχτό κόσμο του Guerrilla, τώρα το σκηνικό διαδραματίζεται κυρίως σε υπόγειες κλειστές σπηλιές. Εκτός από τις επαναλαμβανόμενες και κουραστικές ορδές των εξωγήινων αντιπάλων που έρχονται κατά πάνω σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε και το φαινόμενο του εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού κατά την διάρκεια του gameplay.
Όπως και στο Guerrilla, η κύρια φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι η σωστή λειτουργία των physics ιδιαίτερα κατά την καταστροφή των κτιρίων γύρω σας. Όλη αυτή τη μαγεία της ανελέητης κατεδάφισης που θυμόσασταν μέχρι τώρα καλύτερα να την ξεχάσετε. Φυσικά και μπορείτε να καταστρέψετε ολοκληρωτικά ένα κτίριο, αλλά αυτή τη φορά το Armageddon σας υποχρεώνει να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο προς διάλυση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου