Συνέντευξη τύπου της Electronic Arts

Το επικό Mass Effect 3, το κυνηγητό στην άσφαλτο του Need for Speed: The Run και η αιώνια μάχη των Jedi και των Sith στο Star Wars: The Old Republic.
Η Electronic Arts ανήκει στις εταιρίες με το μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ στη βιομηχανία του game development. Η συνέντευξη τύπου που παρέδωσε στη φετινή E3 ήταν αρκετά πλούσια σε τίτλους πρώτης γραμμής, με ορισμένους από αυτούς να βρίσκονται αρκετό καιρό στα σκαριά, ενώ υπήρχαν και πολλές αναμενόμενες ετήσιες εκδόσεις.
Mass Effect 3
Η παράσταση της EA ξεκίνησε με ένα αρκετά σύντομο teaser trailer του τρίτου και τελευταίου Mass Effect. Ο επίλογος της τριλογίας μας μεταφέρει στον πλανήτη Γη, που δέχεται επίθεση από τους Reapers και αντιστέκεται μαζικά με ότι όπλο διαθέτει η ανθρωπότητα. Ο Casey Hudson, επικεφαλής του παιχνιδιού, αναφέρει χαρακτηριστικά πως όλες οι μάχες θα δείχνουν πιο επιβλητικές, προβάλλοντας την σημασία και την δυσκολία της αποστολής του Commander Shepard.
Στο live demo που παρουσιάστηκε, φάνηκε η κλίση του gameplay σε τέτοιου τύπου μεγαλεπήβολες μάχες, με τον Commander Shepard να μάχεται με ένα heavy artillery, εναντίον ενός Reaper. Το τοπίο ήταν ολοκληρωτικά ρημαγμένο από την μάχη, ενώ τα αψεγάδιαστα για άλλη μια φορά γραφικά, όπως και το interface δεν έδειξαν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Mass Effect 2. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι όλα θα είναι γνώριμα κατά την πρώτη σας επαφή με τον τίτλο και θα αφοσιωθείτε κατευθείαν στη μάχη και το story που όλα δείχνουν ότι θα είναι επικά. Το Mass Effect 3 θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου 2011 για PC, PS3 και Xbox 360.
Need for Speed: The Run
Ο δεύτερος κατά σειρά τίτλος που παρουσιάστηκε ήταν το Need for Speed: The Run, στο οποίο αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός φυγά. Θα βρεθείτε κυνηγημένοι από το Los Angeles μέχρι το San Fransisco, όπου με τις οδηγικές σας ικανότητες θα κληθείτε να ξεφύγετε από τα όργανα του νόμου και όχι μόνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το live demo που συνόδευε την παρουσίαση, με γρήγορη δράση, γραφικά αλά Hot Pursuit και τις αλλαγές γωνίας της κάμερας να αυξάνουν την αγωνία σε κάθε στροφή.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς θα μπορείτε να ελέγξετε τον ίδιο τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητό του. Σε κάποιες περιπτώσεις δηλαδή, που θα σας στριμώχνουν ή θα σας διαλύουν το αμάξι, πέρα από το κινηματογραφικό cutscene καταστροφής σε στυλ Burnout που θα βλέπετε, ο πρωταγωνιστής θα δραπετεύει τρέχοντας...χωρίς αμάξι. Ακολουθεί ένα ακόμη cutscene στο οποίο δεν ελέγχετε άμεσα τις κινήσεις του ήρωα, αλλά τις επηρεάζετε μέσω των Quick-Time Events που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Χωρίς να έχουμε δει ακόμα την τελική έκδοση, η προσθήκη αυτή δείχνει μάλλον ασύνδετη με το gameplay και ολίγον τι περιττή.
Το Autolog που εμφανίστηκε στο NFS: Hot Pursuit επιστρέφει δυναμικά, δίνοντάς σας achievements ακόμα και για την πρόοδό σας στο Single-Player mode. Η EA στηρίζει την επικείμενη επιτυχία του παιχνιδιού στο Multiplayer, όπως έγινε και με το Hot Pursuit. Το Need for Speed: The Run θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου 2011 για PC, Xbox 360 και PS3.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου