Hacking σε Nintendo and Epic Games

Δύο ακόμη εταιρείες έρχονται να προστεθούν στην λίστα των θυμάτων από τις επιθέσεις των hackers. Epic Games, προγραμματιστική εταιρεία της σειράς Gears of War του Xbox 360, δέχθηκε επίθεση από hackers, κάτι που την ανάγκασε να θέσει offline τα sites και τα forums της. Ο ιδρυτής της εταιρείας Tim Sweeney, ομολόγησε ότι "οι hackers ενδέχεται να υπέκλεψαν e-mail διευθύνσεις και κωδικούς από τους χρήστες του forum. Αυτό μας ανάγκασε να κάνουμε reset όλα τα passwords των χρηστών". Δεν παρέλειψε επίσης να προσθέσει ότι κανένα από τα sites της Epic δεν ζητάει και δεν διατηρεί κωδικούς πιστωτικών καρτών.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανάλογα ήταν και τα φαινόμενα που αντιμετώπισε η Nintendo και συγκεκριμένα στο ευρωπαϊκό επίσημο site αλλά και στο site του Club Nintendo. Η διαφορά εδώ είναι ότι με το που ξεκίνησε η επίθεση, η εταιρεία έκλεισε αμέσως τα sites μέχρι νεοτέρας, ώστε να μην προλάβουν οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τραπεζών και πιστωτικών καρτών των πελατών της. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Nintendo, όσοι χρήστες έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες, μπορούν να απευθυνθούν στην τεχνική υποστήριξη της Nintendo.
Πέρα από τις επιθέσεις των hackers σε Sony, Square Enix-Eidos και Konami και Codemasters, ανάλογη μοίρα είχαν η Citibank, η NHS, καθώς και τα sites της Ισπανικής και της Αμερικανικής κυβέρνησης. Για τις περισσότερες από τις τελευταίες επιθέσεις, δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Anonymous κρύβονται από πίσω. Πάντως, πριν από μερικές ώρες, η ομάδα των hackers με την ονομασία LulzSec, απείλησε ότι θα επιτεθεί στην Bethesda και συγκεκριμένα στο πρόσφατο FPS Brink. Μάλλον απ' ότι φαίνεται...τα παιδιά θα το δοκίμασαν και δεν θα τους άρεσε ιδιαίτερα.
Πάνω από 10 μεγάλες εταιρείες έχουν πληγεί από τις φετινές διαδικτυακές εισβολές. Ίσως στο εξής, θα πρέπει όλες να σκεφτούν σοβαρά να αφαιρέσουν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των χρηστών από τους servers τους, με εξαίρεση φυσικά τις τράπεζες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου