Duke Nukem For Never

Do not buy this at home.
Για να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ένα video game δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι εντυπωσιακά καλό, αλλά και το αντίθετο
. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Duke Nukem Forever, το οποίο ύστερα από 14 χρόνια ανάπτυξης, αν και απογοήτευσε, βρέθηκε στην κορυφή του UK Chart κατατροπώνοντας το L.A. Noire και το inFamous 2.
Το αποτέλεσμα αυτό κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι για τους Άγγλους φίλους μας, οι οποίοι «φάγανε το παραμύθι» και έσπευσαν ενθουσιασμένοι να προπαραγγείλουν τον εν λόγω τίτλο. Θέλοντας να δικαιολογήσω όσους έκαναν pre-order το Duke Nukem Forever, θα πω πως πραγματικά σχεδόν κανένας δεν περίμενε ότι το τελικό προϊόν θα ήταν τόσο απογοητευτικό.
Στην πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι, ένιωσα αρκετά από τα όνειρα μου να γκρεμίζονται απότομα (όσα όνειρα μου έχουν απομείνει τέλος πάντων). Μα καλά, οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές του Duke Nukem Forever δεν δοκίμασαν το game καθόλου; Δεν υπήρχε κάποιος tester να τους πει ότι το παιχνίδι είναι ένα μαύρο χάλι; Πως είναι δυνατόν μια εταιρία να δίνει εντολή να κυκλοφορήσει στον κόσμο ένα τέτοιο έκτρωμα;
Δεν λέω, υπάρχει οικονομική κρίση και δυσκολίες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά σε αυτή την περίπτωση καλύτερα το παιχνίδι να είχε καθυστερήσει ακόμη 10 χρόνια παρά να κυκλοφορήσει ατελές και να το «κράζει» όλος ο κόσμος. Το Duke Nukem Forever πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα games με τις χειρότερες κριτικές ever και -όπως όλοι ξέρουμε- η ιστορία δεν αλλάζει.
Δυστυχώς ο κύριος στόχος της 2K Games επετεύχθη και μάλιστα με το παραπάνω, αφού τα κέρδη από τις πωλήσεις των pre-orders πήγαν εξαιρετικά καλά. Αυτό βέβαια έδωσε το δικαίωμα στους υπεύθυνους να βγαίνουν και να δηλώνουν πως «Λυπάμαι αλλά αν δεν σας αρέσει τότε μην το παίξετε». Θα ήθελα να τους έβλεπα σε περίπτωση που μαζί με το game είχαν πατώσει και οι πωλήσεις τους, αλλά δυστυχώς ο πρόωρος ενθουσιασμός των gamers τους ευνόησε σε αυτό το θέμα.
Εφόσον λοιπόν για εκείνους «όλα πήγαν καλά», αποφάσισαν πως θα αναπτύξουν ακόμα ένα sequel και πέραν αυτού ανακοίνωσαν πως στο μέλλον θα δούμε το Duke Nukem και στην μεγάλη οθόνη, αφού ήδη βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας ταινίας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου