Broken Sword: Shadow of the Templars

Οποιοσδήποτε gamer έχει ασχοληθεί με το «ευγενές άθλημα» των Adventures, θα έχει ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή του το όνομα Revolution Software. Η εταιρία που μας έφερε το Beneath a Steel Sky, ένα από τα πρώτα games του είδους με γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι, επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα με έναν τίτλο που έμελλε να γίνει μία από τις διασημότερες σειρές τίτλους στο χώρο. Το Broken Sword.
Θυμίζοντας κάτι από μυθιστόρημα του Umberto Eco, το Broken Sword: The Shadow of the Templars, μας ταξιδεύει στην σκοτεινή πλευρά της Ευρώπης. Εκεί όπου σημαντικοί άνθρωποι δολοφονούνται ξαφνικά, εκεί όπου η αστυνομία παρατάει τις έρευνες και κλείνει τους φακέλους, εκεί που δρουν οι ακόλουθοι του Τάγματος των Ναϊτών. Για τους μη γνώστες, οι Ναϊτες ήταν ένα από τα πρώτα στρατιωτικά τάγματα της ιστορίας και ιδρύθηκαν το 1.118 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ.
Σενάριο
Είστε ο George Stobbard, ένας αμερικανός τουρίστας από το Idaho, που κάνει διακοπές στο Παρίσι. Ένα μεσημέρι σαν όλα τα άλλα, απολαμβάνετε τον καφέ σας στην αυλή ενός μαγαζιού, όταν βλέπετε έναν ηλικιωμένο να μπαίνει στην καφετέρια κρατώντας έναν χαρτοφύλακα. Δευτερόλεπτα αργότερα, εμφανίζεται ένας κλόουν ο οποίος αρπάζει τον χαρτοφύλακα, αφήνοντας στη θέση του ένα ακορντεόν. Προτού προλάβετε να αντιδράσετε, το ακορντεόν εκρήγνυται, το μικρό καφέ μετατρέπεται σε κολυμπηθρόξυλα και εσείς χάνετε τις αισθήσεις σας.
Όταν συνέρχεστε, διαπιστώνετε ότι μαζί με τη σερβιτόρα –που όμως βρίσκεται σε σοκ –είστε ο μοναδικός, εν ζωή, αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος. Σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκεστε υπό ανάκριση από έναν Γάλλο αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα συναντάτε μία νεαρή φωτορεπόρτερ που αποθανατίζει τη σκηνή του εγκλήματος. Το όνομά της είναι Nicole Collard. Αφού μιλάτε για λίγη ώρα μαζί της, συμφωνείτε να την βοηθήσετε με την έρευνά της και ξεχύνεστε στο κατόπι του μυστηριώδους κλόουν.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου