Star Wars: The Force Unleashed II

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες από την εποχή που το πρώτο Star Wars έβγαινε στις κινηματογραφικές αίθουσες και περίπου 20 χρόνια από το πρώτο Star Wars game, με τίτλο “The Empire Strikes Back” (1982). Δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Force Unleashed, η LucasArts συνεχίζει να βγάζει από την μύγα ξύγκι και να παρουσιάζει ιστορίες που βασίζονται στο σύμπαν των Jedi και των Sith. Έχουμε δει από κόμικς και βιβλία, μέχρι video games και lego, που βασίζονται στο εκπληκτικό franchise επιστημονικής φαντασίας. Για έναν fan προφανώς και αυτή η διαδικασία είναι θεμιτή και αναμενόμενη, αλλά ορισμένες φορές το τελικό αποτέλεσμα απογοητεύει, με την ποιότητα να θυσιάζεται στο βωμό των πωλήσεων.
Πέρα από όλα αυτά, αν είστε κάτοχοι PC, σίγουρα θα αντιμετωπίζετε με περισσή καχυποψία τον συγκεκριμένο τίτλο, ύστερα από την αρνητική έκπληξη που προφανώς σας προξένησε το πρώτο Star Wars: The Force Unleashed. Μετά από την καλή –με αρκετούτσικα όμως bugs- κυκλοφορία που έκανε στις κονσόλες, έφτασε στα PC δαφνοστεφανωνομένο με τον υπότιτλο Ultimate Sith Edition, μόνο και μόνο για να μαζέψει ένα τσουβάλι αρνητικά σχόλια από παίκτες και κριτικούς για το απαράδεκτο optimization του, τα πάμπολλα bugs και την διαφορά του με την έκδοση για κονσόλες. Όπως και να ‘χει, ας δούμε αν αυτή τη φορά η LucasArts αποφάσισε να συμμαζέψει την κατάσταση.
Σε έναν όχι και τόσο μακρινό γαλαξία...
Το δεύτερο Star Wars: The Force Unleashed συνεχίζει τρόπον τινά την ιστορία του πρώτου παιχνιδιού. Αναλαμβάνετε και πάλι τον ρόλο του Starkiller, μόνο που αυτή τη φορά μαθαίνετε από τον Lord Vader ότι είστε ένας κλώνος του. Καθώς είστε εσώκλειστοι στο πλανητικό σύστημα Camino όπου δημιουργούνται οι κλώνοι, ξεκινάτε την περιπέτειά σας με μια απόδραση, καθώς δεν συμμερίζεστε απόλυτα τα σχέδια του σκοτεινού άρχοντα των Sith, ο οποίος παίζει ύπουλα με το μυαλό σας. Ξεφεύγετε λοιπόν προς εύρεση της Juno, της αγαπημένης σας από το πρώτο μέρος, μιας και η διαδικασία κλωνοποίησης μετέφερε ορισμένες από τις αναμνήσεις σας, οι οποίες επανέρχονται με τον καιρό.
Η περιπέτεια που θα παρακολουθήσετε είναι αρκετά σύντομη. Διαρκεί περίπου 6-8 ώρες και απαρτίζεται από εννέα κεφάλαια. Το σενάριο δεν καταφέρνει να σας απορροφήσει σε αυτό το χρονικό διάστημα και σαν να μην έφτανε αυτό η ιστορία που αφηγείται είναι κάτω του μετρίου. Αν ανήκετε στους fans των Star Wars και έχετε ξεκοκαλίσει οτιδήποτε κυκλοφορεί βασισμένο στο σύμπαν του και διαθέτει σενάριο, θα βρείτε το story επιεικώς απαράδεκτο, με φτηνιάρικες αναφορές σε γνωστά πρόσωπα και μέρη και εμφανέστατη έλλειψη φαντασίας στην πλοκή και την εξέλιξη των γεγονότων.
Lightsabers και Force Powers
Το Force Unleashed II είναι -όπως και ο προκάτοχός του- ένα τυπικό Action game. Για την ακρίβεια παραείναι τυπικό. Η δράση του αποτελείται από κλασικού τύπου εξερευνήσεις, στις οποίες παρεμβάλλεται το διαρκές σφυροκόπημα οποιουδήποτε εχθρού συναντάτε. Κοινώς, προχωράτε σε επίπεδα δέρνοντας και κόβωντας κόσμο, μέχρι να φτάσετε σε κάποιο boss ή να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα με ένα από τα πολλά quick-time events.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου