Deus Ex: Human Revolution preview

Όταν το 2000 κυκλοφόρησε το Deus Ex, αποθεώθηκε από κριτικούς και κοινό, ανταποκρινόμενο στο hype που είχε δημιουργηθεί. Εκτός από τον απαράμιλλο σχεδιασμό, έθετε για πρώτη φορά σε FPS παιχνίδι την δυνατότητα επιλογών στον παίκτη ξεφεύγοντας από γραμμικές αφηγήσεις και τέλη-μονόδρομους. Μετά ίσως από το SystemShock –το οποίο εισήγαγε τόσο την πραγματική τρίτη διάσταση στα παιχνίδια πρώτου προσώπου, όσο και την μείξη FPS με Adventure– το Deus Ex έφερε την ελευθερία αποφάσεων και κινήσεων, που επιδρούσαν ουσιαστικά στην ιστορία και την πορεία του παιχνιδιού. Επίσης, ήταν το πρώτο παιχνίδι που συνδύαζε FPS με RPG στοιχεία, κρατώντας όμως δυνατό και αναλλοίωτο το στοιχείο του shooter. Πίσω από το παιχνίδι σταθμό ήταν φυσικά ο John Romero, ιδρυτής της ID Software και της ΙΟΝ Storm, ο οποίος μαζί με τον John Carmack, θεωρούνται οι "πατέρες" των FPS.
Αν θες να κάνεις εχθρούς, προσπάθησε να αλλάξεις τα πράγματα
Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ο Adam Jensen, o ήρωας που αναλαμβάνετε να παίξετε στο νέο Deus Ex: Human Revolution. Η φράση αυτή, εκτός από την σημασία που έχει στο story του παιχνιδιού, ακούγεται σαν... “μπηχτή” προς αυτούς που ήδη καταδικάζουν το νέο Deus Ex πως ξεφεύγει από τα πρώτα παιχνίδια.
Δέκα χρόνια μετά, ο Romero δεν ανακατεύεται με DEUS Ex: Human Revolution, ούτε φυσικά και οι Warren Spector και Harvey Smith (υπεύθυνοι σχεδιασμού στα δύο πρώτα). Η ανάπτυξη αυτή τη φορά γίνεται από την Eidos Montreal (πλέον υπό την εποπτεία της Square Enix). Ενώ η ομάδα της ION αναμφίβολα έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του gaming και ειδικά στα fps, κάποια στιγμή χάσανε λίγο την μπάλα, ειδικά μετά την κατρακύλα του Daikatana και αλλεπάλληλες εμπορικές αποτυχίες. Με όλο το σεβασμό προς τις μεγάλες αυτές μορφές, ίσως και να είναι τελικά καλύτερα χωρίς αυτούς...
Human Revolution
Η ιστορία διαδραματίζεται 25 χρόνια πριν το πρώτο παιχνίδι, το έτος 2027. Το Deus Ex 3, εξιστορεί την δημιουργία της UNATCO, της αντι-τρομοκρατικής εταιρείας που πρωταγωνιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Adam Jensen, ενός μηχανικά “ενισχυμένου” συμβούλου ασφαλείας σε μία από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα “augmentation”, κεντρικό θέμα σε κάθε Deus Ex. Μία σειρά επιθέσεων στην εταιρεία του Adam εκκινεί την ιστορία, οπότε ξεκινάτε με σκοπό να ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω από αυτές.
Όσο ο χαρακτήρας σας θα προχωράει, θα έρχεστε αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερες επιλογές. Επιλογές για το ΤΙ θα κάνετε, για το ΠΩΣ θα το κάνετε, και μερικές φορές για το ΑΝ θα το πράξετε εξ ολοκλήρου ή όχι. Προσθέστε σε αυτό ένα μεγάλο αριθμό από quests και τρεις διαφορετικούς τρόπους για να προσεγγίσετε οποιαδήποτε κατάσταση και αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι που θα ασχοληθούμε μαζί του για πολλές ώρες και πιθανότατα για πολλές φορές. Υπάρχει δηλαδή το παραδοσιακό run & gun που συνδυάζεται με την λογική του stealth σε ορισμένα levels. Εδώ το Deus Ex: Human Revolution υπόσχεται ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά και στους δύο τομείς, τουλάχιστον από ένα πρώτο δείγμα του demo. Αν μάλιστα ειδικεύεστε στην απόκρυψη, τότε μπορεί ακόμα και να καταφέρετε να μην ρίξετε ούτε μία βολή, παρά μόνο στις μάχες με τα bosses.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου