Ήρθε στην Ελλάδα...το Kinect!

Η Microsoft καλωσορίζει το Kinect και το Xbox Live στην Ελλάδα. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Σε ένα ειδικό event που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από την Microsoft Hellas για τον ελληνικό τύπο, η αντιπροσωπεία καλωσόρισε την διάθεση του Kinect και του Xbox Live στην ελληνική αγορά, μέσω του Ernst-Jay Stickter. Ο εκπρόσωπος της Microsoft, ο οποίος στις δηλώσεις του ήταν λιτός και σύντομος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Kinect, το οποίο όπως είπε θα φέρει την επανάσταση στο gaming, μιας και καταργεί πλέον το χειριστήριο από τα χέρια του παίκτη.
Kinect
Το βασικό όπλο της Microsoft για την νέα σεζόν φαίνεται ότι θα είναι το Kinect, καθώς πάνω του στηρίζει αρκετά. Δοκιμάσαμε την τελική –πλέον- έκδοση του Kinect, η οποία είχε ορισμένες διαφοροποιήσεις από την beta που είχαμε δει στα μέσα Αυγούστου, στην Gamescom. Η συσκευή καταγραφής κινήσεων, η οποία κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα σε όλη την Ευρώπη, έχει επίσημη τιμή 150 ευρώ. Στην Ελλάδα η τιμή λιανικής έχει οριστεί στα 159 ευρώ, αν και στο EasyBuyWorld πωλείται στην κατώτερη μέχρι στιγμής προσφορά και συγκεκριμένα στα 139 ευρώ.
To Kinect ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματός σας και σας επιτρέπει να παίξετε games συγκεκριμένου τύπου, χωρίς χειριστήριο. Τα παιχνίδια που είδαμε στον χώρο του event ήταν περίπου τα ίδια που παρουσιάστηκαν και στην Gamescom. Είδαμε λοιπόν το Kinect Sports με τα έξι αθλητικά games, το Kinect Joy Ride, το Dance Central της Harmonix, το Kinectimals, το Kinect Adventures που παρέχεται στο πακέτο και το Your Shape: Fitness Evolved, το οποίο ήταν κι ο μοναδικός third-party τίτλος, από την Ubisoft. Ένα ακόμη game, ανάλογο του Joy Ride, είναι και το Sonic Free Riders της Sega, το οποίο είχαμε δει στην Gamescom. Όλα αυτά τα games είναι ήδη διαθέσιμα από σήμερα για αγορά και οι τιμές τους κυμαίνονται από 50-60 ευρώ ή ακόμα και κάτω από 50 ευρώ, αρκεί να ψαχτείτε λίγο μέσω Skroutz.gr και να μην πάτε σαν τα…πρόβατα στο σφαγείο.
Η ανταπόκριση του Kinect άλλαξε θετικά σε σχέση με την beta έκδοση που παρουσιάστηκε στην Γερμανία. Δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποιο σοβαρό bug και οι κινήσεις μας καταγράφονταν σε γενικές γραμμές σωστά στην οθόνη, με σπάνιες μικροκαθυστερήσεις. Ένα πρόβλημα ωστόσο που δείχνει ότι παραμένει, αφορά το παιχνίδι δύο παικτών. Όταν στέκεστε δύο άτομα μπροστά από την κάμερα, τότε στην λειτουργία των μενού, υποτίθεται ότι καταγράφονται οι κινήσεις αυτού που απλώνει το χέρι του πιο κοντά στην κάμερα. Στην πράξη όμως, το Kinect δείχνει μερικές φορές να κρατάει στη μνήμη το χέρι του πρώτου παίκτη που του δίνει οδηγίες ή ενδεχομένως και του ενός από τους δύο παίκτες, ειδικά αν είναι πιο ψηλός. Για να ενεργοποιήσετε ένα μενού, θυμίζουμε ότι ανοίγετε την παλάμη του χεριού σας και ελέγχετε τον κέρσορα στην οθόνη, ακινητοποιώντας το χέρι σας στην επιλογή που θέλετε. Αυτό χρειάζεται μερικές ώρες εξάσκησης, αλλά εν τέλει συνηθίζεται.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου