Ο πόλεμος των φορητών ξεκίνησε

Πάντοτε όταν ανακοινώνονται νέες κονσόλες ξεκινάει μια διαμάχη μεταξύ των αγοραστών για το ποια από αυτές είναι καλύτερη, χειρότερη ή ποια θα αποφέρει περισσότερα χρήματα στους κατασκευαστές της. Σίγουρα, το ίδιο ακριβώς θα γίνει με τις νέες φορητές κονσόλες που πιθανότατα όλες τους θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011. Οι κονσόλες που τίθενται αντιμέτωπες είναι το πολυαναμενόμενο 3DS της Nintendo που ανακοινώθηκε φέτος το καλοκαίρι στην E3 καθώς και δύο συσκευές της Sony οι οποίες, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία που τις αφορούν.
Ας αναλύσουμε όμως πρώτα ότι στοιχεία γνωρίζουμε για το Nintendo 3DS. Η συγκεκριμένη κονσόλα που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2011, είναι εντελώς διαφορετική από ότι είχαμε δει όλα αυτά τα χρόνια αφού μπορεί να προβάλει τρισδιάστατο περιεχόμενο (3D) χωρίς την ανάγκη των ειδικών γυαλιών όρασης. Βέβαια εκτός αυτού, θα διαθέτει εντυπωσιακά γραφικά και βέβαια όπως και ο προκάτοχος της, έτσι και αυτή θα έχει δύο οθόνες εκ των οποίων η μια θα είναι αφής. Καμία κονσόλα όμως δεν έχει αξία αν δεν διαθέτει και μια αξιόλογη λίστα από games. Έτσι, από πολύ νωρίς, η Nintendo κατάφερε και έκλεισε συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες, όπως η Konami και η Capcom, προκειμένου το 3DS να διαθέτει σημαντικούς τίτλους από το λανσάρισμά του, όπως το Metal Gear Solid και το Resident Evil.
Από την άλλη όμως, έχουμε την Sony, που αυτή την φορά θέλει να βγει στην αντεπίθεση με δύο κονσόλες προκειμένου να προσελκύσει διαφορετικά κοινά με την καθεμία. Η πρώτη που αποκαλύφθηκε ήταν το PSP Phone, μία συσκευή η οποία λειτουργεί ως φορητή κονσόλα ενώ παράλληλα μπορεί και πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις όπως τα κινητά. Όσον αφορά τον σχεδιασμό του, σύμφωνα με κάποιες εικόνες που διέρρευσαν μέσω του διαδικτύου, η εμφάνιση του θυμίζει κάποιον συνδυασμό κινητού Sony Ericsson και PSP Go. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια slide-up συσκευή, η οποία θα διαθέτει και αυτή μια οθόνη αφής, όπως και τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας, ενώ όταν ανοιχτεί το ειδικό πορτάκι θα αποκαλύπτονται τα γνωστά πλήκτρα που υπάρχουν σε όλες τις κονσόλες PlayStation. Εκτός από αυτά θα υπάρχουν και δύο κάμερες για βίντεοκλήσεις και για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.
Πολλοί gamers είχαν απογοητευτεί όταν παρατήρησαν πως το πρώτο PSP δεν διέθετε αναλογικούς μοχλούς. Απ' ότι φαίνεται η Sony έβαλε μυαλό και τοποθέτησε κάποιο είδος trackpad στο κάτω μέρος της κονσόλας, το οποίο θα λειτουργεί όπως θα λειτουργούσαν δύο αναλογικοί μοχλοί. Τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όμως το πιο πιθανό είναι να μην δούμε κάτι φοβερό ούτε σε θέμα γραφικών αλλά ούτε και σε gameplay. Όπως καταλαβαίνετε, η συσκευή πιθανότατα θα πωλείται κυρίως ως κάτι αντίστοιχο με το iphone και γι' αυτό το λόγο το πιο λογικό είναι τα παιχνίδια του PSP Phone να είναι συνηθισμένα mobile games βασισμένα στο λειτουργικό Android όπου και θα “τρέχει” η συσκευή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου