Quantum Theory με πολύ...χάος!

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβανόμαστε σε κάθε review που αφορά παιχνίδι δράσης. Τα πρωτότυπα σενάρια σπανίζουν πλέον και το gaming αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια ότι δεν είναι σαν το cinema, όπου ως γνωστόν γίνονται άπειροι σκηνοθετικοί συνδυασμοί. Αντίθετα και ειδικότερα στα Action Shooters επιστημονικής φαντασίας, η μόδα προτάσσει ένας ήρωας να σώζει την γη από ορδές εξωγήινων. Kάπως έτσι την πάτησε και η ιστορική Tecmo, δημιουργός των Ninja Gaiden, Dead or Alive και πολλών ακόμη γνωστών επιτυχιών. Και κατέληξε να φάει τα μούτρα της.
Σενάριο
Μετά από έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο, η ανθρωπότητα απειλείται με αφανισμό. Οι μεγαλουπόλεις έχουν γεμίσει με συντρίμμια και πλέον στόχος των –υποτιθέμενων- απογόνων μας, είναι να αφανίσουν το Erosion, μία μεταλλαγμένη ουσία από μαύρο μέταλλο, στην οποία βασίζονται οι εξωγήινες υπάρξεις Diablosis. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής -τον οποίο και ελέγχετε- είναι ο Syd, ένας χαρακτήρας που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν είναι γήινος, αλλά βρίσκεται εδώ με σκοπό να μας βοηθήσει. Μετά από την πρώτη του αποστολή, θα συναντηθεί με μια μικρή στρατιωτική δύναμη και μαζί θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στο “Living Tower”, έναν πύργο που είναι το αρχηγείο των συγκεκριμένων πλασμάτων. Κοινώς, θα πρέπει για άλλη μια φορά να…σώσετε τον κόσμο.
Gameplay
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, θα αντιληφθείτε ότι το περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι εμφανώς copy-paste από το Gears of War. Οι μάχες με την εξωγήινη φυλή, το armor και τα όπλα που χρησιμοποιούνται, οι splaterrιές σε κάθε kill και όλα τα συναφή, θυμίζουν πάρα πολύ τον τίτλο της Epic Games. Μόνο το πριόνι στις melee επιθέσεις λείπει! Γενικά ο χειρισμός και το HUD είναι πανομοιότυπα με το Gears. Μπορείτε δηλαδή να καλυφθείτε σε οποιοδήποτε σημείο, είτε σκυφτός σε ανάχωμα, είτε σε τοίχο πυροβολώντας στο πλάι, ώστε να έχετε το πλεονέκτημα να πετύχετε ξεκούραστα kills και να μετριάσετε τις σφαίρες σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου