Το Xbox διακόπτει την υποστήριξη online

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα games της πρώτης κονσόλας Xbox, θα σταματήσουν να υποστηρίζονται από τις 15 Απριλίου 2010. Πολλοί οπαδοί της Microsoft έχουν επικροτήσει το backwards compatibility του Xbox 360, το οποίο τρέχει κανονικά τα περισσότερα games της πρώτης κονσόλας Xbox. Τώρα όμως η Αμερικανική εταιρεία κάνει ένα βήμα προς τα πίσω, στερώντας σε όλους την δυνατότητα να χαρούν τις online υπηρεσίες των παιχνιδιών του Xbox.
Όσο κι αν έχει περάσει μία τετραετία από την κυκλοφορία του Xbox 360, υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό χρηστών, οι οποίοι μέχρι πρότινος χαίρονταν τα games του παλιού Xbox, μέσω των υπηρεσιών του Xbox Live. Σειρές παιχνιδιών όπως τα Halo, Burnout, Dead or Alive, Half-Life, Project Gotham Racing, Medal of Honour, Star Wars κι αρκετοί ακόμη τίτλοι, θα σταματήσουν να υποστηρίζουν multiplayer mode. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ασχολείστε με αυτά τα games, έχετε δύο μήνες προθεσμία να συνεχίσετε να χαίρεστε το online gaming μαζί τους, γιατί από εκεί κι έπειτα θα πρέπει αναγκαστικά να τα παίζετε τοπικά στην κονσόλα σας.
Σύμφωνα με τον Marc Whitten, διευθύνοντα σύμβουλο της υπηρεσίας Xbox Live, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η Microsoft θέλει να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο σύστημά της, οι οποίες είναι ασύμβατες με τα games του πρώτου Xbox. Υπάρχει ασφαλώς και η υποψία όλα αυτά να συμβαίνουν για να μειωθεί το κόστος συντήρησης των servers, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο η ίδια η εταιρεία το γνωρίζει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου