Dante’s Inferno με νέα σταυροφορία...

Βρισκόμαστε στην εποχή της τρίτης σταυροφορίας. Έχετε υπό τον έλεγχό σας τον Dante, έναν βετεράνο στρατιώτη, ο οποίος μετά το τέλος της εκστρατείας βασανίζεται για τα αμαρτήματά του. Όλες οι κακές πράξεις που είχε κάνει αυτός και οι συμπολεμιστές του κατά την τρίτη εκστρατεία, όπως σκοτωμοί, βασανισμοί κτλ. τώρα στοιχειώνουν το πνεύμα του, καθώς οι αυτοκράτορες είχαν υποσχεθεί για τους στρατιώτες, μία ψεύτικη «άφεση αμαρτιών», η οποία δεν εισακούστηκε.
Η αγαπημένη του Dante, Beatrice, γίνεται υπόδουλη του Σατανά και ο πρωταγωνιστής μας, θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την κόλαση για να σώσει την ψυχή της. Περνώντας μέσα από τους Εννέα Κύκλους της κόλασης, ο Dante θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες που κρατούν την Beatrice, αλλά και τις ίδιες του τις αμαρτίες, για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε. Κοντά του θα βρίσκεται η φωνή της αγαπημένης του, αλλά και ο ποιητής Virgil, το πνεύμα του οποίου θα τον καθοδηγεί στα βήματά του.
Πετσοκόβοντας δαίμονες
Από την αρχή μέχρι το τέλος, το Dante’s Inferno είναι ένα ατέλειωτο σφαγείο. Ο χειρισμός είναι καθαρά εμπνευσμένος από το God of War, με ορισμένες διαφορές. Ο Dante χρησιμοποιεί ένα δρεπάνι για light και heavy attack, ενώ έχει και δυνατότητα συνεχόμενων χτυπημάτων με στόχο τα combos. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το Holy Cross, δηλαδή ο Άγιος Σταυρός ο οποίος εξαπολύει ένα κύμα μαγείας που κάνει ζημιά στον εχθρό. Απ’ την μία έχουμε δηλαδή τον βίαιο τρόπο κι απ’ την άλλη τον εξαγνισμό της ψυχής. Αυτές οι δύο επιθέσεις όμως, έχουν προέκταση και στις μετέπειτα ικανότητές σας. Με το R2 πιάνετε έναν εχθρό και ύστερα, είτε τον «τιμωρείτε» με το αριστερό κουμπί του joypad (unholy attack), είτε τον «εξαγνίζετε» με το δεξί κουμπί (holy attack). Αυτό σας δίνει experience points σε μία από τις δύο σχολές (Unholy και Holy αντίστοιχα), ενώ οι πόντοι των ψυχών που θα αποκομίσετε, χρησιμοποιούνται για να αγοράσετε skills, σε όποια από τις δύο σχολές επιθυμείτε.
Η εμπειρία σας στο παιχνίδι ανεβαίνει -είτε σε Holy, είτε σε Unholy επίπεδο- ανάλογα με τις επιλογές σας. Όταν συμπληρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό πόντων εμπειρίας τότε ανεβαίνετε level, πάντοτε στο ανάλογο επίπεδο. Αυτό λοιπόν που σαφώς σας συμφέρει, είναι να δώσετε βάση σε μία από τις δύο σχολές, ώστε να εκμεταλλευτείτε τα ανώτερα skills της. Τα Unholy upgrades, αφορούν κυρίως πολλαπλά combos με το δρεπάνι σας, ενώ τα Holy upgrades χρησιμοποιούν περισσότερο τον Σταυρό, δίνοντάς σας παράλληλα και πόντους σε health και mana. Οι περισσότεροι από εσάς, είναι πολύ πιθανό να βολευτείτε με την Holy, καθώς σας προσφέρει την σιγουριά του να κρατάτε τους εχθρούς σας σε απόσταση, κάνοντας έτσι το παιχνίδι πιο εύκολο.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ικανότητές σας, ο Dante μπορεί να πραγματοποιεί διπλό άλμα, να μπλοκάρει επιθέσεις (κάποιες δυνατές επιθέσεις δεν μπλοκάρονται) και να κάνει απότομη κίνηση αποφυγής επίθεσης με το δεξί αναλογικό stick. Αυτό κατ΄ επέκταση σημαίνει ότι η κάμερα είναι αυτόματη. Υπάρχουν λοιπόν στιγμές που θα χρειαστείτε ένα καλύτερο Zoom Out, καθώς ο ήρωάς σας θα καλύπτεται ή θα πρέπει να μεταβεί σε πόρτα η οποία δεν θα φαίνεται με την ανάλογη οπτική. Αυτό μπορεί να κοστίσει σε κάποιους από εσάς αρκετά βαρετά λεπτά έξτρα χρόνου, έως ότου βρείτε την έξοδο.
Τα μεγάλα όπλα του Dante είναι οι τέσσερις σχολές μαγείας, τις οποίες μαθαίνει σταδιακά, όσο προχωράει στο παιχνίδι. Με το L1 και το ανάλογο κουμπί, χρησιμοποιεί την μαγεία που επιθυμεί και η οποία του κοστίζει ένα ποσό σε mana. Επειδή το mana σας είναι αρχικά περιορισμένο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις μαγείες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Για να αναπληρώσετε είτε το mana, είτε την ενέργειά σας, θα πρέπει να μεταβείτε στα ανάλογα σημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στα levels και τα οποία θα πρέπει απαραίτητα να προσέξετε. Η όψη τους θυμίζει σιντριβάνι, το οποίο για την ενέργεια έχει πράσινο χρώμα, για το mana μωβ, ενώ υπάρχει και κίτρινο σιντριβάνι που σας δίνει λίγες ψυχές.
Πέρα από τα σιντριβάνια, θα πρέπει να προσέξετε και τα σημεία της πίστας στα οποία βρίσκεται το άγαλμα της Beatrice, καθώς εκεί και μόνο αποθηκεύετε την πρόοδό σας. Αν χάσετε σε κάποιο μετέπειτα σημείο, τότε επιστρέφετε στο προηγούμενο checkpoint, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή, δεδομένου ότι η ενέργειά σας θα είναι ακριβώς η ίδια, άρα αν δεν σώζετε σε διαφορετικά αρχεία, μπορείτε να βρεθείτε μοιραία καταδικασμένοι σε αδιέξοδο.
Προκλήσεις
Το παιχνίδι διαθέτει ορισμένους γρίφους, οι οποίοι είναι πάρα πολύ απλοί στην εφαρμογή τους. Θα πρέπει για παράδειγμα, να τραβήξετε έναν μοχλό και να τρέξετε προς μία γέφυρα, να σύρετε ένα αντικείμενο κάπου και να πηδήξετε στο ανάλογο ύψωμα ή να ανοίξετε μία κρυφή πόρτα. Ασφαλώς υπάρχουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν με τον προσανατολισμό σας προς την έξοδο και όχι με συγκεκριμένους γρίφους. Γενικά αν είστε μέσος παίκτης, τότε δεν αναμένεται να προβληματιστείτε ιδιαίτερα από τα περισσότερα challenges. Υπάρχει μέχρι και minigame, στο οποίο θα πρέπει να πάρετε όσο περισσότερες ψυχές μπορείτε, από τα πνεύματα διάσημων αμαρτωλών, όπως ο Πόντιος Πιλάτος ή ο Έλληνας ποιητής Ορφέας. Στο minigame αυτό, θα πρέπει απλά να πατήσετε το ανάλογο κουμπί την ώρα που οι ψυχές θα περνούν από την οθόνη σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου