EFM: To ελληνικό online manager game

Το μικρόβιο των Ελλήνων με το Football Manager είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ίσως πιο παλιά κι από την εποχή του πρώτου Championship Manager. Η προσπάθεια για την δημιουργία ενός συνεχούς online manager game, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα στο βάθρο των επιτυχιών, τα Football Manager Live, ManagerZone και Hattrick, έστω κι αν οι χρήστες των τριών αυτών παιχνιδιών έχουν συνήθως μικρό χρονικό διάστημα παραμονής. Την κατάσταση έρχεται να ανατρέψει η SDS Game Studios, προγραμματιστική εταιρεία που ανέπτυξε το strategy 1453-1821: Η Ώρα της απελευθέρωσης.
Το EFM, είναι το πρώτο ελληνικό online manager game. Το πλήρες όνομά του είναι European Football Managers Online, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η SDS μας έχει συνηθίσει σε...μεγάλα σε έκταση ονόματα παιχνιδιών! Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2008 και η επίσημη κυκλοφορία υπολογίζεται μέσα στο 2010. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει και η πρώτη beta έκδοση, στην οποία εκατοντάδες "Προπονητές της εξέδρας", θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν μια γεύση από την τελική έκδοση του παιχνιδιού.
Δυνατότητες
Το EFM αναμένεται να έχει το κλασικό στυλ των Online Manager παιχνιδιών, βάση του οποίου δεν θα είστε μόνο προπονητής, αλλά και πρόεδρος. Θα έχετε δηλαδή την δυνατότητα μεταγραφών, πρόσληψης γυμναστών, ανάπτυξης γηπέδου, scouting, δημιουργίας εγκαταστάσεων, αγοράς εξοπλισμού, αλλά και οικονομικής διαχείρισης. Κατά την διαδικασία δημιουργίας ομάδας στο EFM, θα σας ζητείται να δηλώσετε το όνομά της, το λογότυπό της, καθώς επίσης και να επιλέξετε μία ομάδα παικτών, από τα αρχικά χρήματα που σας δίνονται. Η επικοινωνία σας με τους άλλους χρήστες θα γίνεται μέσω chat και μηνυμάτων e-mail, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης φίλου στην friend list, ώστε να μπορείτε να είστε συχνά σε επαφή μαζί του, όποτε βρίσκεστε online. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η κυκλοφορία του παιχνιδιού σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, κάτι που σίγουρα θα το κάνει ιδιαίτερα γνωστό και εκτός συνόρων.
Τα γραφικά του EFM είναι φτιαγμένα στο χέρι και μας θυμίζουν τους αγαπημένους μας.... "παικταράδες" που συλλέγαμε κάποτε. Όσο για την απεικόνιση του αγώνα, η engine του παιχνιδιού θα έχει το στυλ του παλιού Football Manager (δηλαδή 2D pitch με κουκίδες). Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη όμως, είναι οι επιλογές που θα έχει το παιχνίδι στο θέμα της προπόνησης, των τακτικών και πως αυτές οι τακτικές θα εφαρμόζονται στον αγωνιστικό χώρο.
Κυκλοφορία
Η beta έκδοση του European Football Managers αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και θα γνωρίζουμε πως θα μπορέσετε να παίξετε όσοι επιθυμείτε να δοκιμάσετε το παιχνίδι. Η τελική έκδοση του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010, για PC, αλλά και για κονσόλες και κινητά τηλέφωνα, μέσω της Virtual Machine, με την οποία θα μπορέσετε να παίζετε το EFM από οποιαδήποτε πλατφόρμα κι αν συνδέεστε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου