Star Trek Online για τους καλύτερους

Το φαινόμενο Star Trek πρωτοεμφανίστηκε πριν από 44 χρόνια και είναι η πιο δημοφιλής σειρά όλων των εποχών, έχοντας εμπνεύσει πολυάριθμες ταινίες και video games. Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και την άνοδο της δημοτικότητας των MMOs, ήταν θέμα χρόνου μέχρι κάποια εταιρία να αποφάσιζε να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο franchise, δημιουργώντας έναν διαδικτυακό κόσμο βασισμένο στο Star Trek. Η εταιρία αυτή ήταν η Perpetual Entertainment, η οποία ξεκίνησε το 2004 την ανάπτυξη του Star Trek Online. Λόγω της χρεοκοπίας της εταιρίας το 2008, την ανάπτυξη του παιχνιδιού συνέχισε η Cryptic Studios, γνωστή από τα MMORPG Champions Online και City of Heroes. Η ουσία είναι ότι οι εκατομμύρια οπαδοί της σειράς, έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποδυθούν οι ίδιοι τους ρόλους που λάτρεψαν, στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη.
Σενάριο
Στον 25ο αιώνα, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας Star Trek: Nemesis, ο γαλαξίας μας διανύει μία κρίσιμη περίοδο, αφού η ανακωχή μεταξύ της Federation και των Klingon έχει πάψει να ισχύει. Στο Star Trek Online, μπορείτε να παίξετε είτε ως Federation, είτε ως Klingon. Ως Federation παίρνετε το ρόλο ενός αξιωματικού σε ένα διαστημόπλοιο, ο οποίος πρέπει να διακτινιστεί στο U.S.S Khitomer, για να αποτρέψει μία εισβολή των Borg. Μόλις ολοκληρώσετε την αποστολή και επιστρέψετε πίσω στο σκάφος σας, συνειδητοποιείτε ότι όλοι οι αξιωματικοί είναι νεκροί, αφήνοντας σε εσάς τη διακυβέρνηση και τον έλεγχο του πληρώματος. Στον αντίποδα, αν διαλέξετε τους “κακούς” του παιχνιδιού, δηλαδή τους Klingon, θα έχετε ως σκοπό την καταστροφή κάθε άτυχου Federation starship που θα βρεθεί στο δρόμο σας.
Δημιουργία χαρακτήρα
Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε στο Star Trek Online, είναι η επιλογή μιας εκ των δύο αντίπαλων παρατάξεων του παιχνιδιού. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την πρώτη φορά που θα φορτώσετε το Star Trek Online δεν θα έχετε αυτή την επιλογή, γιατί για να παίξετε ως Klingon θα πρέπει να ξεκλειδώσετε την φυλή αυτή, αφιερώνοντας κάποιες ώρες παιχνιδιού παίζοντας ως Federation. Έπειτα, διαλέγετε μία από τις τρεις διαθέσιμες classes του παιχνιδιού. Αυτές περιλαμβάνουν την Tactical class, η οποία μπορεί να δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα, αλλά και να κάνει αρκετή ζημιά στους αντιπάλους, την Science class με την οποία κάνετε heal και ανεβάζετε τα χαρακτηριστικά της ομάδας σας και τέλος την Engineering class, η οποία κάνει πολλή ζημιά στους εχθρούς, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει την απόδοση ολόκληρου του party. Αφού επιλέξετε την class που επιθυμείτε, διαλέγετε μία από τις διαθέσιμες φυλές, καθεμία από τις οποίες έχει ξεχωριστές δυνατότητες. Aν δεν σας ικανοποιεί κάποια από τις υπάρχουσες φυλές, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας.
Το τελικό στάδιο δημιουργίας χαρακτήρα αφορά την εμφάνισή του. Εκεί, σας δίνεται μία πλειάδα επιλογών, τόσο για το κεφάλι και το σώμα του, όσο και για τη στολή ή το περπάτημά του. Στη συνέχεια, επιλέγετε το όνομά του και αν επιθυμείτε, γράφετε ένα σύντομο βιογραφικό του. Όπως θα διαπιστώσετε και στην πράξη, οι πολλαπλές επιλογές διαμόρφωσης του χαρακτήρα σας, είναι ένα από τα δυνατά όπλα του Star Trek Online.
Χειρισμός
Στο Star Trek Online θα εμπλακείτε σε μάχες εδάφους αλλά και αέρος, χρησιμοποιώντας το starship σας. Αν έχετε παίξει άλλα παιχνίδια ανάλογου είδους, τότε δεν θα δυσκολευτείτε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του Star Trek Online. Τα πλήκτρα WASD χρησιμεύουν για την κίνηση του χαρακτήρα, το space για το άλμα και το shift για το τρέξιμο.Το σύστημα μάχης είναι point and click και επιτίθεστε κλικάροντας μία από τις διαθέσιμες κινήσεις, αφού πρώτα έχετε επιλέξει το στόχο σας. Τα όπλα που χειρίζεστε περιλαμβάνουν από τα γνωστά phasers, μέχρι οποιοδήποτε hi-tech όπλο μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να παγώσετε τη δράση για να οργανώσετε τις τακτικές σας.
Λόγω της ιδιομορφίας του παιχνιδιού, μην περιμένετε να εμπλακείτε σε μάχες σώμα με σώμα. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των διαθέσιμων skills αλλά και το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, κάνει τις μάχες στο έδαφος βαρετές. Γνώμη μας είναι, ότι στα παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας, ταιριάζει το real-time σύστημα μάχης και όχι το point and click. Ο χειρισμός αλλά και η εμπειρία του παιχνιδιού, αλλάζουν αρκετά όταν χειρίζεστε το starship. Τα πλήκτρα WASD χρησιμοποιούνται κι εδώ για την πλοήγηση του αεροσκάφους σας, με την προσθήκη των πλήκτρων Q και E για τη ρύθμιση της ταχύτητας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου