White Knight Chronicles με πολύ δράση

Το White Knight Chronicles διαθέτει όλα τα Ιαπωνικά στοιχεία που αγαπάτε, αναμειγμένα με το στυλ των MMORPG και υπόσχεται ένα leveling πολλών εβδομάδων. Η Level 5, η οποία αναπτύσσει το WKC, έχει πολλές επιτυχίες στις κονσόλες της Sony. Οι πιο διαδεδομένες είναι τα παιχνίδια Dark Cloud και Rogue Galaxy, τα οποία απασχόλησαν τους gamers για πολλά χρόνια.
To Σενάριο
Η ιστορία του παιχνιδιού μπορούμε να πούμε ότι ανέρχεται στα γνωστά Ιαπωνικά επίπεδα που έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς. Ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε είναι το βασίλειο της Balandor και ο βασικός πρωταγωνιστής ονομάζεται Leonard. Οι ημέρες που διανύουμε είναι ημέρες χαράς, μιας και η πριγκίπισσα ετοιμάζεται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να αναγνωριστεί από το λαό της. Κάπου εκεί όμως μπαίνει στη μέση ένας οργανισμός ο οποίος την απαγάγει. Πλέον ο Leonard πρέπει να κάνει τα γνωστά μαγικά των καβαλιέρηδων και να σώσει τη νεαρά κυρία από τα χέρια των κακοποιών. Η πλοκή αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, ακριβώς όπως γίνεται στα περισσότερα Ιαπωνικά anime.
Gameplay
H Level 5 φρόντισε να δώσει στο WKC ένα στυλ ανάμεσα σε κλασσικό JRPG και MMORPG. Αυτό φαίνεται αρχικά από τις μπάρες των επιθέσεων, οι οποίες βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης, ακριβώς όπως σε World of Warcraft και Lineage και αφετέρου από το combat log. Κάθε φορά που σκοτώνετε ένα τέρας, στο αριστερό μέρος της οθόνης καταγράφεται όλη η μάχη με αριθμούς, τους οποίους μπορείτε και να διαβάσετε. Στη συνέχεια και αφού δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτήρα, μπορείτε να δείτε ένα Action σύστημα μάχης, όπου οι εχθροί είναι ορατοί και πρέπει να τους πλησιάσετε και να τους επιτεθείτε, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή οθόνη φόρτωσης. Ας βυθιστούμε λοιπόν στα ενδότερα του παιχνιδιού, μιας και το υλικό του WKC είναι απλά τεράστιο.
Πυρ Κατά Βούληση!
Οι μάχες στο παιχνίδι έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και θα σας απασχολούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περιοχές που διανύουμε για να πάμε από τη μία απλή αποστολή στην άλλη είναι τεράστιες, γεμάτες τέρατα, μυστικά και αντικείμενα. Η Ιαπωνική φύση του WKC επέτρεψε στην προγραμματιστική ομάδα να εισάγει απέραντους χάρτες, ακόμη και σε μικρές αποστολές, ώστε η εξερεύνηση να γίνει δεύτερη φύση σας. Υπάρχουν αμέτρητοι NPCs και άνθρωποι για να μιλήσετε, καθώς και πάρα πολλά μαγαζιά με όπλα, μαγικά, αντικείμενα και ξενοδοχεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
Αφού δημιουργήσετε το χαρακτήρα σας, θα διαπιστώσετε πως δεν είναι αυτός ο βασικός πρωταγωνιστής, αλλά ο Leonard. Το alter ego σας, χρησιμοποιείται στο Online mode, ενώ στο single player σας ακολουθάει και σας βοηθάει στη μάχη. Η αλήθεια είναι πως η χρησιμοποίηση του στο Single-Player είναι αδόκιμη, αφού δε μιλάει ποτέ, δεν υπάρχει στα cutscenes και η εμφάνιση του εξαρτάται από τις δικές μας αισθητικές επιλογές. Γενικότερα, μοιάζει να έχει το ρόλο του παρατηρητή. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της μάχης, μπορούμε να έχουμε στην ομάδα μας μέχρι τρεις παίκτες.
Οι επιθέσεις γίνονται σε real-time χρόνο, αφού πρώτα γεμίσει ένα στρογγυλό δαχτυλίδι. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, μπορείτε να χτυπήσετε τον αντίπαλο. Όταν τελειώσει η επίθεσή σας, θα πρέπει να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να ξαναγεμίσει το δαχτυλίδι κ.ο.κ. Οι κινήσεις που διαθέτουν οι ήρωες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Τις melee, τις μαγικές που καταναλώνουν MP (mana points) και τις δυνατές melee που καταναλώνουν AC (action points). Όσο πιο δυνατή είναι η επίθεση, τόσο περισσότερους AC και MP πόντους καταναλώνει. Άπαξ και τελειώσετε τους AC πόντους, θα πρέπει να χτυπάτε τους αντιπάλους με κανονικές κινήσεις ώστε να ξαναγεμίσουν. Η ζωή και το MP γεμίζουν σταδιακά με το χρόνο, σε αργούς σχετικά ρυθμούς.
Αρκετοί χρήστες εξέφρασαν παράπονα για το χρόνο που πρέπει να περιμένουμε, ώστε να κάνουμε τις επιθέσεις μας. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται, εφόσον ο χρόνος αναμονής είναι ο ίδιος πάντα, για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιούμε συνεχώς την πιο δυνατή κίνηση; Η απάντηση είναι πολύ απλή και έγκειται στην κατανάλωση των AC και MP πόντων. Αν πραγματοποιήσουμε δύο συνεχόμενες φορές την πιο δυνατή μας μαγεία, τότε θα χάσουμε αυτόματα όλο το MP, μιας και οι απαιτήσεις για τέτοια μαγικά είναι τεράστιες. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους Action Points. Για παράδειγμα το Lunging Slash, που είναι μία από τις δυνατές αρχικές επιθέσεις, προξενεί 25 πόντους ζημιά. Το spell Flame Lance, το οποίο γίνεται διαθέσιμο μέσα στην πρώτη ώρα gameplay, χαλάει περίπου 70 πόντους ζωής, αλλά όπως είναι λογικό τρώει περίπου τους μισούς MP πόντους.
Για το XP τα κάνεις όλα…
Η αναβάθμιση των ικανοτήτων των ηρώων είναι συχνή και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Όταν σκοτώνετε τέρατα, λαμβάνετε XP πόντους και ανεβαίνετε Levels. Για κάθε Level, αποκτάτε skill points, με τα οποία μπορείτε να μάθετε νέες επιθέσεις. Το skill system του WKC μοιάζει πολύ με του Darkfall. Οι κατηγορίες που μπορείτε να εξασκηθείτε είναι οκτώ και καθεμία τους περιλαμβάνει περίπου 50 επιθέσεις και ικανότητες. Οι ήρωες μπορούν να εξασκηθούν σε Sword skills, Longsword, Elemental Magic, Spear, Bow, Axe, Divine και Staff. Το κριτήριο για το ποιες από τις παραπάνω κατηγορίες θα επιλέξετε, είναι υποκειμενικό. Μπορείτε να παίξετε με όποιο τρόπο θέλετε εσείς, αρκεί να λάβετε υπόψη τη φύση του κάθε παίκτη. Για παράδειγμα, ο Leonard έχει περισσότερη κλίση προς τις melee επιθέσεις, παρά στη μαγεία. Παρόλα αυτά, μπορεί να μάθει όλα τα skills της κατηγορίας elemental magic. Οι ιδιότητες που ανεβαίνουν μαζί με τα Levels είναι πάνω από 10. Οι πιο σημαντικές είναι το Αttack, το Magic, το Defense, το Strength και το Spirit.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου