Το Alan Wake δεν θα κυκλοφορήσει στα PC!

Ακούγεται πρωτοφανές αλλά είναι αλήθεια. Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι δράσης και περιπέτειας θα κυκλοφορήσει μόνο στο Xbox 360, καθώς η Microsoft ανακοινώνει την διακοπή της ανάπτυξης του project στα PC.
Είναι ίσως από τις λίγες φορές στην ιστορία των games, όπου ένας μεγάλος τίτλος ο οποίος επρόκειτο να κυκλοφορήσει για δύο ή περισσότερες πλατφόρμες, αποσύρει την κυκλοφορία του στα PC. Ως γνωστόν, το Alan Wake πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο, αν όλα πάνε καλά φυσικά, μιας και έχει δεχτεί ήδη αρκετές αναβολές. Η Microsoft επιβεβαίωσε τώρα ότι το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορήσει στα PC, παρά μόνο στο Xbox 360.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η οποία αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, η Microsoft ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Μερικά games δεν ταιριάζουν στα PC και πρέπει να παίζονται στον καναπέ του σπιτιού μπροστά σε μία μεγάλη οθόνη. Γι’ αυτό και το Alan Wake έγινε αποκλειστικό για το Xbox 360. Έπρεπε να έχουμε το σωστό παιχνίδι στη σωστή πλατφόρμα”. Επειδή όμως μεγάλες οθόνες υπάρχουν…και στα PC, μήπως η απόφαση αυτή πάρθηκε για λόγους οικονομικούς, περαιτέρω καθυστέρησης ή ακόμη και πειρατείας;
Η ουσία είναι ότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση περί διακοπής της υποστήριξης του παλιού Xbox στο Xbox Live, η Microsoft απογοητεύει άλλη μια μερίδα οπαδών της. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι και το Heavy Rain θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Playstation 3, τότε αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη και για να παίξει κάποιος ένα σύγχρονο Adventure, η αγορά μιας κονσόλας έχει γίνει πλέον μονόδρομος.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου