Bioshock 2 για τους πολύ...ψυχάκηδες...

Σενάριο του παιχνιδιού
Βρισκόμαστε στο 1970, στην πόλη Rapture, 10 χρόνια μετά από τα γεγονότα του πρώτου μέρους. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά είναι ο Big Daddy, ένας γίγαντας-ρομπότ, τον οποίο και ελέγχετε. Είχε κάνει την εμφάνισή του και στο πρώτο Bioshock, οπότε πολλοί από εσάς θα τον θυμάστε χαρακτηριστικά να έχει ένα μεγάλο τρυπάνι αντί για δεξί χέρι, καθώς κι ένα κοριτσάκι, την Little Sister. To κοριτσάκι, κάνει κι αυτό με τη σειρά του επανεμφάνιση, ενώ έχουμε δύο ακόμη γεγονότα. Αφενός μεν την απαγωγή της Little Sister από την Sofia Lamb, νέα κυβερνήτρια της πόλης κι αφετέρου την νέα είσοδο της Big Sister, η οποία αποτελεί…διασταύρωση του Big Daddy και της Little Sister. Μετά από την παραπάνω περιγραφή, μην περιμένετε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση. Απλά σφάξτε όποιον σας επιτίθεται και θα είστε οκ!
Gameplay και πρώτες εντυπώσεις
Το Bioshock 2 έχει τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Αν είχατε παίξει το πρώτο μέρος, θα θυμόσασταν ότι η τεχνητή νοημοσύνη των mobs δεν ήταν κάτι το τρομερό, απλά σε διάφορα σημεία των levels χάνατε τον προσανατολισμό σας. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει κι εδώ σε έναν μεγάλο βαθμό, λόγω του παρόμοιου σχεδιασμού που υπάρχει στο περιβάλλον και που δίνει την αίσθηση ότι ζείτε σε μία εφιαλτική πόλη.
Πέρα από τους κλασικούς ψυχασθενείς εχθρούς, ως Big Daddy, θα έχετε να αντιμετωπίσετε όχι μόνο την Big Sister αλλά κι άλλους Big Daddies που θα συνοδεύουν Little Sisters. Τα μικρά αυτά κοριτσάκια, συλλέγουν από τα πτώματα (με μία σύριγγα) το συστατικό ADAM, το οποίο είναι απαραίτητο για να αναπτύξει ο χαρακτήρας σας τις ικανότητές του. Σκοπός σας λοιπόν να πάρετε τα Little Sisters υπό τον έλεγχό σας για να αποκτήσετε το ADAM.
Όπλα αλλά και ικανότητες
Συλλέγοντας ADAM, μπορείτε να το επενδύσετε αγοράζοντας νέες ικανότητες, τα λεγόμενα «plasmids». Τέτοια είναι για παράδειγμα το Electrobolt που προκαλεί ηλεκτρικό σοκ, το Incinerate που πετάει φωτιά ή το Winter blast που στέλνει ένα ψυχρό κύμα στους εχθρούς σας, κάνοντάς τους ευάλωτους. Υπάρχουν διάφορα νέα plasmids τα οποία θα σας φανούν ενδιαφέροντα, ενώ μπορείτε παράλληλα να επενδύσετε τους κόπους σας και σε upgrades, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα, resistances, αθόρυβα βήματα, καλύτερα όπλα, καλύτερα plasmids κ.ο.κ.
Βασικό σας όπλο είναι το τρυπάνι, το οποίο απαιτεί EVE για να συντηρηθεί, κοινώς χρειάζεται την βενζίνη του. Βρίσκοντας EVE hypos το ξαναγεμίζετε. Όταν το τρυπάνι έχει βενζίνη, τότε κρατώντας πατημένο το κουμπί της επίθεσης πετσοκόβετε ότι βρίσκετε μπροστά σας. Όταν η βενζίνη σας τελειώσει, το χρησιμοποιείτε, όπως θα χρησιμοποιούσατε κι ένα τσεκούρι. Τα επιπλέον όπλα που θα βρείτε στην πορεία είναι αρκετά θανατηφόρα, όπως για παράδειγμα το machine gun, το spear gun ή το missile launcher. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μείξη των plasmids με τα όπλα, ώστε να έχετε θανατηφόρο συνδυασμό επιθέσεων, ενάντια στους εχθρούς σας.
Το A.I. των mobs είναι αρκετά ικανοποιητικό, καθώς όλοι του,ς όπου κι αν βρίσκεστε αντιλαμβάνονται την παρουσία σας και σας επιτίθενται λυσσασμένα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια θέματα με τις αργές αντιδράσεις των κινήσεών τους, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Όταν τους σκοτώσετε, έχετε την ευκαιρία να τους ταπεινώσετε, τραβώντας τις…αγαπημένες αυτές στιγμές σας με μία κάμερα. Κάνοντάς το θα μπορέσετε να μάθετε νέες ικανότητες στον Big Daddy.
Αν ψάχνετε κάτι το οποίο θα σας εξάψει το ενδιαφέρον ή αν παίξατε το πρώτο Bioshock και το βρήκατε απλά καλό, τότε το Bioshock 2 ίσως να μην είναι για εσάς. Σίγουρα η ανελέητη βία και η ατμόσφαιρά του είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά το γεγονός ότι κάνετε σχεδόν τα ίδια πράγματα με το πρώτο μέρος ή ότι ψάχνετε κάθε φορά την έξοδο, με μόνη βοήθεια έναν χάρτη που δεν βολεύει, είναι ασφαλώς κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι την παράσταση κλέβει ο Big Daddy με τα νέα power ups του. Εν κατακλείδι, το Bioshock 2 θα σας χαρίσει περίπου 11-12 ώρες καθαρού χρόνου gameplay, συν τις όποιες επιπλέον ώρες χρόνου φόρτωσης. Αυτό το λέμε διότι στα PC οι απαιτήσεις είναι υψηλές και το installation μεγάλο, ενώ υπάρχει install μεγάλης διάρκειας ακόμα και στις κονσόλες. Συν τις άλλοις, ο χρόνος που απαιτείται σε κάθε Load είναι λίγο πιο πάνω από το όριο της μέσης αντοχής του παίκτη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου