Battlefield: Bad Company 2 για δυνατούς

Όσοι δεν έχουν παίξει το πρώτο Bad Company και έχουν «μείνει» στο Battlefield 2 ή το Battlefield 2142, θα ενθουσιαστούν από το επίπεδο έντασης που προσφέρει το BC2, ειδικά στο game mode που υπάρχει στην beta έκδοση, το Rush.
Για να ξεκινήσουμε λοιπόν από εκεί, στο Rush mode έρχονται αντιμέτωπες δυο ομάδες, αυτές των Αμερικάνων και των Ρώσων, κάπου στην Αλάσκα. Βάση της υπόθεσης, οι Αμερικάνοι καλούνται να προφυλάξουν τις βάσεις τους, συγκεκριμένα έναν αριθμό τηλεπικοινωνιακών σταθμών, από την επέλαση των Ρώσων. Το gameplay όμως δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς (μιλώντας πάντα για το PC). Κάπου εδώ το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον. Καταρχάς οι Αμερικάνοι έχουν συνολικά τέσσερις βάσεις-σημεία αντίστασης- καθεμία από τις οποίες έχει δυο τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς. Η άμυνά τους γίνεται σταδιακά! Δηλαδή, αν χάσουν την πρώτη βάση, οπισθοχωρούν στη δεύτερη, αν χάσουν και αυτή, στην τρίτη, κ.ο.κ. Οι Ρώσοι, από την άλλοι, έχουν στην διάθεσή τους έναν συγκεκριμένο αριθμό από tickets (τα γνωστά από το Battlefield 2) τα οποία ανανεώνονται στην περίπτωση που καταστρέψουν τους σταθμούς των Αμερικανών. Εφόσον λοιπόν οι Αμερικανοί καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους για αρκετό χρόνο ώστε να τους τελειώσουν τα tickets, κερδίζουν τον γύρο.
Οι διαθέσιμες τάξεις στρατιωτών στο BC2 είναι μόνο τέσσερις, μία λιγότερη από τον προκάτοχό του δηλαδή. Λόγω αυτού, κάποια χαρακτηριστικά έχουν μοιραστεί ανάμεσα στις τάξεις, με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση. Στην assault, η οποία είναι η κύρια δύναμη πυρός στο παιχνίδι, θα έχετε στη διάθεσή σας το «κλασσικό» τουφέκι και ένα πιστόλι, μαζί με την δυνατότητα να μοιράζετε πυρομαχικά στους συμπαίκτες σας. Στην engineer, εκτός από την δυνατότητα επιδιόρθωσης οχημάτων και εξοπλισμού, έχει προστεθεί και αντιαρματικό όπλο, ενώ στην recon, στους sniper δηλαδή, έχει δοθεί η δυνατότητα χρήσης τόσο του mortar (παραλλαγή του «παλιού» artillery-πυροβολικού) όσο και εκρηκτικών. Τέλος, οι medics εξοπλίζονται με ένα πολυβόλο. Στην διάθεσή σας βρίσκονται ακόμη, αρκετά οχήματα, τεθωρακισμένα, καθώς και ελικόπτερα.
Μικρά-μικρά από το μέτωπο
Όπως και στο πρώτο Battlefield: Bad Company, έτσι και εδώ, η πρόοδος κάθε παίκτη διατηρείται (όταν παίζετε δηλαδή σε ranked servers). Κάθε εχθρός που εξοντώνετε ή κάθε objective που εκπληρώνετε σας δίνει πόντους, οι οποίοι μεταφράζονται τόσο σε στρατιωτικό «βαθμό», όσο και σε πρόσβαση σε αναβαθμισμένα όπλα και εξοπλισμό. Ξεκινώντας σαν απλός οπλίτης.
Ένα ακόμη αναβαθμισμένο στοιχείο που διατηρείται από το Battlefield 2 είναι το UAV, δηλαδή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Στο BF2 αυτό απλά υπήρχε για προκαθορισμένο χρόνο και είχε σαν σκοπό να δείχνει τους εχθρούς σας στο χάρτη. Τώρα, όχι μόνο μπορείτε να το χειριστείτε, αλλά διαθέτει και έναν αριθμό πυραύλων hellfire, τους οποίους μπορείτε να καθοδηγήσετε, ώστε να τους στείλετε συστημένους σε εχθρικά οχήματα.
Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το πλήρες (ή σχεδόν πλήρες) καταστρεφόμενο περιβάλλον του. Όλα τα κτίσματα στο παιχνίδι, τα δέντρα, καθώς και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο κάλυψης, μπορεί να καταστραφεί ολοσχερώς! Το γεγονός αυτό συμβάλλει άμεσα στο gameplay του παιχνιδιού, αφού περιστατικά που συναντούσαμε στο Battlefield 2 όπου παίκτες έμεναν ταμπουρωμένοι για ώρες μέσα σε φυλάκια ή πίσω από εμπόδια, ανήκουν πια στο παρελθόν. Εκτός αυτού, είναι πάγια τακτική, τουλάχιστον στην beta, να καταστρέφονται επίτηδες δέντρα προκειμένου οι χειριστές των τεθωρακισμένων να έχουν ορατότητα των σημείων που θέλουν να επιτεθούν.
Γραφικά και Ήχος
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι χρόνια μπροστά, σε σχέση με οποιοδήποτε First-Person Shooter. Το πανέμορφο και «γεμάτο» περιβάλλον, οι στρατιώτες, τα όπλα και τα οχήματα, αποδίδονται με εκπληκτική λεπτομέρεια ενώ ειδικά εφέ, όπως ο παγωμένος αέρας στην Αλάσκα, προσφέρουν στο παιχνίδι μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Αν και ακούγονται αρκετά σχετικά με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, στο σύστημα της δοκιμής μας, ένα Core 2 Duo στα 2.26GHz, με 4 GB RAM, κάρτα γραφικών 8800GTX και Windows Vista (επεξεργαστής και κάρτα γραφικών περιλαμβάνονται στις minimum αλλά όχι στις προτεινόμενες απαιτήσεις) το παιχνίδι τρέχει άριστα, με όλες τις ρυθμίσεις στο high, απλά απενεργοποιώντας το antialiasing και το bloom από τις ρυθμίσεις.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 σχόλια:

  1. pedes exo provlima!!!!otan mpeno sto pexnidi moy mavrizi tin misi o8oni sxedon giro apo ton stoxo!eno otan kitao ston oyrano ton dixni fisiologika!!!!exo mperdefti giati den moy kolai ka8oloy oyte stin megisti analisi,kai leo mipos den ftei i karta moy ala ine kapia ri8misi poy prepi na kano!!!!opios exi kamia idea as moy pi!!!efxaristo gia ton xrono sas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. man kai ego eixa to idio problima...ekana update ston driver tis kartas grafikon mou (exo mia nvidia 8600 se forito pc)...tora douleuei mia xara !!! c u online man !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή