Νέα Xbox και PlayStation 4 στη μάχη της κονσόλας


Μπορεί η Sony και η Microsoft να μην έχουν αποκαλύψει ακόμα επίσημα τις προδιαγραφές των δύο νέων τους κονσολών, όμως οι πρώτες φήμες έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Όπως σας ενημερώσαμε χθες στην είδηση ότι "Το νέο PlayStation είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μετά το νέο Xbox", τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "PlayStation 4" (ή "PlayStation Orbis" όπως ονομάζεται) σύμφωνα με το Eurogamer, είναι τα παρακάτω:
Μνήμη: 4GB RAM GDDR5, με 512MB να δεσμεύονται από το λειτουργικό
Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος AMD στα 1.6GHz
Κάρτα γραφικών: 
Radeon HD, 18 compute units στα 800MHz
Επιπλέον hardware: 
Compute module που θα μοιάζει με κάρτα γραφικών
- Κωδική ονομασία του Chip μητρικής κάρτας
Liverpool
Τι θα περιλαμβάνει το νέο XboxΤο site VGleaks ανακοίνωσε ότι έχει στα χέρια του σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις προδιαγραφές του νέου Xbox της Microsoft, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "Project Durango".
Αυτό που είναι "βέβαιο" σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής της AMD που "τρέχει" στα 1.6Ghz. Ανάλογη υπολογιστή ισχύ θα έχει και το νέο PlayStation. Οι επεξεργαστές αυτοί είναι βασισμένοι στην "Jaguar", μια νέα τεχνολογία hardware για PC.
Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Xbox:
Επεξεργαστής: Αρχιτεκτονική x64, οκταπύρηνος στα 1.6Ghz. Κάθε CPU έχει 
32 KB L1 instruction cache και 32 KB L1 data cache. Κάθε module των τεσσάρων πυρήνων της CPU έχει 2 MB L2 cache (σύνολο 4 καθότι ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος, άρα διαθέτει δύο modules).
Μνήμη: 8GB RAM DDR3 (bandwidth 68GB το δευτερόλεπτο). 32MB SRAM (ESRAM) στα 102GB το δευτερόλεπτο. Μέγιστη απόδοση 170GB το δευτερόλεπτο.
Κάρτα γραφικών: Ειδική κατηγορία 
D3D11.1 στα 800-MHz. 12 shader cores παρέχουν συνολικά 768 threads. Στη μέγιστη απόδοσή της, η κάρτα γραφικών μπορεί να φτάσει τους 1.2 τρισσεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Η GPU διαθέτει επίσης υψηλής πιστότητας σένσορα NUI (Natural User Interface).
Σκληρός δίσκος: Τουλάχιστον 500GB
Drive: 50GB 6x Blu-ray drive
Κάρτα δικτόυ: 
Gigabit Ethernet Wi-Fi και Wi-Fi DirectHardware Accelerators: Codecs εικόνας, βίντεο και audio, Kinect με πολυκάναλη μείωση θορύβου.
USB ports: 3.0
Το Project Durango δεν αναμένεται να έχει την ESRAM συνδεδεμένη μόνο με την κάρτα γραφικών, όπως με τα 10MB eDRAM του Xbox 360, αλλά με όλα τα εσωτερικά κυκλώματα. Δείτε επίσης το παρακάτω γράφημα που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του εσωτερικού του νέου Xbox. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι σε σύγκριση με τις επιδόσεις του νέου PlayStation (φημολογείται 18 Radeon GCN υπολογιστικές μονάδες στα 800Mhz), το Project Durango δείχνει να υστερεί ελαφρά στην κάρτα γραφικών (το Durango θα έχει 12 υπολογιστικές μονάδες). Επί συνόλου, η κάρτα γραφικών του PlayStation Orbis θα παράγει 1.84 teraflops έναντι 1.23 για την Microsoft.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου