The Walking Dead και ζόμπι παντού..

Η σύγχρονη απόδοση του μύθου, που έχει κατακλύσει μέσα όπως βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά βιντεοπαιχνίδια, οφείλει τα μέγιστα σε έναν και μόνο άνθρωπο. Μιλάμε βεβαίως για τον «νονό των ζόμπι», George A. Romero, ο οποίος καθόρισε την μοντέρνα μορφή τους στην ανυπέρβλητη ταινία Night of the Living Dead του 1968. Από τότε μέχρι και τις μέρες μας, τα ζόμπι, όπως τα εμπνεύστηκε ο αμερικανός σκηνοθέτης, είναι από τους πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές σε δημιουργίες που πραγματεύονται τον τρόμο, τη φαντασία αλλά και την σάτιρα σε πολλές περιπτώσεις.
«Χάρτινα» ζόμπι
 Μια από αυτές είναι και η σειρά κόμικς The Walking Dead. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε από την Image Comics τον Οκτώβριο του 2003 και αποτελεί πνευματικό παιδί του συγγραφέα Robert Kirkman και του σχεδιαστή Tony Moore. Η ιστορία που εξελίσσεται στις ασπρόμαυρες σελίδες του έχει να κάνει με τις περιπέτειες του Rick Grimes και διάφορων άλλων επιζήσαντων σε έναν κόσμο που έχει κατακλεισθεί από πεινασμένα ζόμπι. Το The Walking Dead έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία, ενώ έφτασε μέχρι και την τηλεόραση τον Οκτώβριο του 2010 με την ομώνυμη σειρά. Μάλιστα οι παραγωγοί του καναλιού AMC (American Movie Classics) προσέλαβαν τον ίδιο τον Kirkman για να προσαρμόσει το σενάριό του στις νέες απαιτήσεις. Η τρίτη σεζόν παίζεται ήδη στην Αμερική με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ το πρώτο της επεισόδιο φέτος έκανε ρεκόρ τηλεθέασης.
  Πες μας μια ιστορία
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το hype, η Telltale Games, εταιρεία γνωστή για games με τη μορφή επεισοδίων και με ψηφιακή κυρίως διανομή, αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά παιχνιδιών The Walking Dead βασισμένη στα κόμικς. Οι αμερικανοί developers στελεχώνονται από πρώην εργαζομένους της LucasArts (επομένως με μεγάλη εμπειρία στα Adventures) και ανάμεσα στις προηγούμενές τους δουλειές συγκαταλέγονται games όπως το Jurassic Park: The Game, το Back to the Future: The Game και οι νέοι τίτλοι Sam & Max. Το πρώτο επεισόδιο του The Walking Dead κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου του 2012 και η σειρά ολοκληρώθηκε με το πέμπτο μέρος στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Μετά την κυκλοφορία και των πέντε επεισοδίων, η Telltale Games ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος, ενώ έκανε διαθέσιμη ολόκληρη τη πρώτη σεζόν σε retail έκδοση, την οποία και θα εξετάσουμε στο παρόν review. Εφόσον λοιπόν έχουμε το The Walking Dead πλέον ολοκληρωμένο στα χέρια μας, ας δούμε πιο αναλυτικά αυτό που για πολλούς αποτέλεσε το παιχνίδι της χρονιάς για το 2012. Έγινε τελικά από την Telltale μια θριαμβευτική αναβίωση του ολίγον…παραμελημένου genre των Adventure games;
Ζόμπι στη Georgia
Όπως αναφέραμε παραπάνω, το σενάριο του The Walking Dead έχεις τις ρίζες του στα κόμικς χωρίς ωστόσο να αφηγείται την ίδια ιστορία. Τα γεγονότα εξελίσσονται παράλληλα με αυτά των εικονογραφημένων και της σειράς και μάλιστα στην ίδια γενικότερη περιοχή (πολιτεία της Georgia) αλλά οι χαρακτήρες είναι εντελώς διαφορετικοί. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Lee Everett, ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου από το Macon της Georgia, ο οποίος όπως βλέπουμε από τις πρώτες εισαγωγικές σκηνές έχει καταδικαστεί για τον φόνο ενός γερουσιαστή που κοιμόταν με την γυναίκα του. Η ιστορία ξεκινάει μέσα σε ένα περιπολικό που μεταφέρει τον Lee στη φυλακή, το οποίο όμως τελικά δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει στον προορισμό του καθώς πέφτει κυριολεκτικά πάνω στην επιδημία των ζόμπι. Ο Lee καταφέρνει να γλυτώσει και ψάχνοντας βοήθεια στο πρώτο σπίτι που συναντά θα γνωρίσει την έτερη πρωταγωνιστική φιγούρα, την οκτάχρονη Clementine, της οποίας οι γονείς είχαν φύγει για κάποιες μέρες. Κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια των δυο τους καθώς θα συναντήσουν σταδιακά και άλλους επιζώντες και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν από τις ορδές των πεινασμένων walkers (όπως ονομάζει τα ζόμπι ο Robert Kirkman) που έχουν κατακλύσει την πολιτεία. Ο Lee σιγά-σιγά θα γίνει πατρική φιγούρα για την μικρή Clementine και η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της ιστορίας. Για να μη μακρηγορούμε, το σενάριο του The Walking Dead είναι συναρπαστικό, γεμάτο συγκρούσεις χαρακτήρων και εναλλαγές στη πλοκή και όπως θα αναλύσουμε παρακάτω αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας του παιχνιδιού.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου