Metal Gear Solid: Snake Eater 3D

Το Metal Gear Solid: Snake Eater ήταν το τρίτο κεφάλαιο (και συνολικά το έβδομο κατά σειρά παιχνίδι) της ομώνυμης σειράς του πολυτάλαντου game designer Hideo Kojima. Λειτουργεί ως prequel όλων των υπολοίπων και έχει ως συνέχεια τα Metal Gear Solid: Portable Ops, Peace Walker και Ground Zeroes. Οκτώ χρόνια μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο PlayStation 2, η Konami αποφασίζει να επανακυκλοφορήσει τον τίτλο για το 3DS, παρακινώντας ένα ευρύτερο κοινό να βιώσει από πρώτο χέρι την ιστορία του Naked Snake σε ένα ρεαλιστικότερο 3D περιβάλλον. Από αυτή την κίνηση προκύπτουν ερωτήματα όπως εάν αυτή η προσθήκη θα είναι αντάξια της σειράς και αν θα ταιριάζει στη φορητή κονσόλα της Nintendo. Άραγε εκμεταλλεύεται τα προτερήματα του 3DS ή έχει παραμείνει αυτούσιο;
Ψυχρός πόλεμος για θερμούς παίκτες 
Το Metal Gear Solid: Snake Eater 3D έχει την ίδια ακριβώς ιστορία με την πρώτη του έκδοση. Κύριος πρωταγωνιστής είναι ο τότε αρχάριος πράκτορας της CIA, γνωστός ως “Naked Snake”. Αργότερα μετονομάζεται σε “Big Boss” και παρέχει το γενετικό του υλικό στον κύριο ήρωα της σειράς, Solid Snake. Οι χαρακτήρες είναι λεπτομερώς σκιαγραφημένοι και η πλοκή τόσο συναρπαστική που θα συνεπάρει ακόμα και τους νέους στη σειρά Metal Gear. Οι αναφορές σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα του ψυχρού πολέμου κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται ολοκληρωμένο και πιο αληθινό. Φυσικά το Snake Eater 3D ακολουθεί το μοτίβο της σειράς όπου οι χαρακτήρες φλυαρούν συνεχώς, παραθέτοντας τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που τους έρχονται στο μυαλό. Δεν έχει τα cutscenes του Metal Gear Solid 4 με τους μαραθώνιους διαλόγους, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει δυστυχώς να προσπεράσετε μερικά σημεία για να καταφέρετε να παίξετε. Αξίζει φυσικά να δείτε τα βίντεο αν είστε fan της σειράς, αλλά κάποια στιγμή θα θέλετε να δείτε και λίγο gameplay ανάμεσα στα βίντεο. Παρ’ όλα αυτά το Snake Eater 3D είναι εθιστικό ακόμα και μετά από μία δεκαετία. Το σύρσιμο ανάμεσα σε χόρτα, φίδια και ανυποψίαστους εχθρούς δεν θα γεράσει ποτέ. Οι μάχες με τους αρχηγούς είναι επικές -ίσως οι καλύτερες της σειράς- και παράδειγμα προς μίμηση για τα παιχνίδια του μέλλοντος. Όμως η απουσία του ρεαλισμού σε μερικά σημεία, όπως όταν οι στρατιώτες από προγραμματιστικό λάθος είναι...αλεξίσφαιροι, στερούν την χαρά του αιφνιδιασμού.
 Field commando 
Εκτός από το κομμάτι του stealth, οι μηχανισμοί του Snake Eater είναι βασισμένοι στην εκτέλεση πρώτων βοηθειών, στην αλλαγή του καμουφλάζ και τα όσα μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε την stamina του χαρακτήρα υψηλή. Η λεπτομέρεια της κάλυψης του Snake είναι μακράν η καλύτερη ιδέα που είχαν οι δημιουργοί του, αφού σε αυτή την έκδοση μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με την κάμερα της κονσόλας και να φτιάξετε την κάλυψή σας. Σπάνια είναι καλύτερη από αυτές που προϋπάρχουν αλλά αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε. Η ιατρική περίθαλψη στο συγκεκριμένο Metal Gear Solid είναι αρκετά πιο προσεγμένη από τα υπόλοιπα φέρνοντας το στοιχείο της επιβίωσης στο προσκήνιο. Μερικά τραύματα δεν επιτρέπουν την θεραπεία χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, ρίχνοντας έτσι το stamina σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι να τα γιατρέψετε. Επίσης, θα πρέπει να ικανοποιείτε και τις βασικές ανάγκες του Snake, σε αυτή την περίπτωση την πείνα, εκμεταλλευόμενοι την χλωρίδα και την πανίδα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει σε υπερβολικό βαθμό ώστε να επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία που σας προσφέρει αυτό το Metal Gear. Όλα λειτουργούν υπέροχα προσδίδοντας βάθος και περιεχόμενο στην ιστορία.
 The movement in the jungle 
Ο χειρισμός είναι μία περίεργη υπόθεση στο Metal Gear Solid: Snake Eater 3D. Τεχνικά αυτή η έκδοση έχει καλύτερη διαμόρφωση σε σχέση με τις προηγούμενες. Σημαδεύετε και πυροβολείτε με τα κουμπιά L και R καθώς επίσης μπορείτε να κινήσετε το όπλο σας όταν είστε σκυφτός. Η οθόνη αφής επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις ιατρικές προμήθειες, στο φαγητό και τα όπλα. Όμως χωρίς τον πρόσθετο μοχλό Circle Pad Pro, ο χειρισμός μπορεί να γίνει εκνευριστικός ακριβώς επειδή θα πρέπει να κινείτε την κάμερα με τα βασικά κουμπιά X,Y, A και Β. Αυτό το αξεσουάρ είναι απαραίτητο για να απολαύσετε το Snake Eater 3D γιατί τις περισσότερες φορές θα πασχίζετε να συνηθίσετε την κάμερα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου